mutfak
mutfak

5 adımda çok yönlü mutfaklar

Evin kalbi mutfaklarda artık sadece yemek hazırlanmıyor; yaşanıyor, çalışılıyor. Bu yüzden de gittikçe genişliyor.

MUTFAĞI BÖLÜMLENDİRİN

1. Mutfak kapısında durun ve içerideki akışı ve boş alanları gözlemleyin. Daha sonra yeme, pişirme, çalışma ve oyun alanları olarak bölümlendirin. Planlama ve dekorasyon yaparken mutfağın tüm ailenin bir arada en çok zaman geçirdiği mekan olduğunu hatırlayın. Bu yüzden çıkış noktanız konfor ve fonksiyonellik olsun.

KÜÇÜK ALETLERİ ALMADAN ÖNCE…

2. Gürültü yapan cihazlara ve küçük aletlere dikkat edin. Satın almadan önce sesini ve çalışma sürelerini test edin. Çünkü yemek yaparken, ders çalışırken ya da sohbet sırasında sürekli duyulan gürültü rahatsız edici olabilir.

SAKLANMA ALANINIZ MUTFAĞINIZSA…

3. Evde saklanma köşeniz mutfağınızsa odaymış gibi düşünün. Bir bölümünü oturma ya da hobi alanı gibi  döşeyin. Bir köşeye şık bir lambader yerleştirin, spot yerine avize kullanın. Ama fonksiyonelliği elden bırakmayın. Kumaş yemek sandalyeleri kullanın ama çabuk çıkabilen ve kolay temizlenen kılıflı olanları tercih edin.

AYDINLIK SEÇİMİ

4. Mutfağı çok yönlü kullanım alanına dönüştürürken günden geceye geçişleri gözardı etmeyin. Mesela ışık kaynaklarını dimmerli kullanırsanız aydınlık derecesini ihtiyaca göre değiştirebilirsiniz. Yemek için yumuşak ve sıcak ışık gerekirken, çocuklar ödev yaparken ya da pişirirken daha parlak ve yoğun ışık gerekecektir.

DEPOLAMA

5. Depolama mutfağın en can alıcı bölümü. Birden fazla amaç için kullandığınızda oyuncaklar, kitaplar, örtü ve pek çok şey için depolama ihtiyacı olacaktır. Bu nedenle kapaklı kutular, sepetler ve bolca çekmeceye yer açın. Böylece sabah kahvesi, beş çayı veya gece sohbetleri için anında bir düzen sağlayabilirsiniz.

Mutfakta tabak-şov zamanı