2023 renkleri: Jotun 2023 Global Renk Koleksiyonu “Hikayeler”

Son güncelleme:

2023 renkleri neledir? İnsanın yaşam tarzını, içinde yaşadığı dünyayı ve doğayı yeniden yorumlamasıyla ortaya çıkan umut, iyimserlik ve neşe duyguları Jotun yeni renk koleksiyonuna özel bir hikayeye yön veriyor. Jotun, bu anlamlı değişimden aldığı ilhamla oluşturduğu 2023 Global Renk Koleksiyonu “Hikayeler” ile etkileyici ve umut dolu bir renk paleti sunuyor.

Jotun’un bu yılki renk koleksiyonu, insanı çevreleyen renklerin hikayelerinden yola çıkarak tasarlandı. “Hikayeler” renk koleksiyonu, yaşam alanlarında yaratıcı bir atmosfer oluşturmak için ilham vermeyi ve yeni hikayeler yaratmaya teşvik ediyor. Koleksiyondaki renkler, yaşam alanlarına iyimserlik, umut ve yaratıcılık katmak üzere bir araya getiriliyor.

Renkler, hem hayatımız hakkında ne hissettiğimizi ifade etmek hem de onu şekillendirmek için inanılmaz bir güce sahipler. Hayatlarımızı ve değerlerimizi yeniden şekillendirdiğimiz bu dönemde renkler, bu değerleri ifade etmenin ve kendimize bunları günden güne hatırlatmanın harika bir yolu olabilir.”

– Lisbeth Larsen, Jotun Global Renk Uzmanı

9 YENİ RENK, 3 FARKLI PALET

2023 renkleri
Jotun Soft Rustic Brown Natural Green

9 yepyeni renk içeren bu yılki renk koleksiyonu, Jotun arşivinden seçilen mevcut tonlarla birlikte 21 renk ve bu renklerin mükemmel şekilde harmanlandığı 3 farklı paletten oluşuyor. Jotun’un özel renk teknolojisi laboratuvarı, Global Renk Uzmanı Lisbeth Larsen ve ekibinin iş birliğiyle geliştirilen bu paletler, yumuşak ve sıcak nötrlerden, doğal, sakinleştirici yeşillere ve zengin, açık kırmızılara uzanan bir koleksiyon sunuyor. Bu benzersiz renk paletleri, farklı ruh halleriyle ve ifade tarzlarıyla uyum sağlıyor; insanların tamamlayıcı ve zıt tonları birleştirmelerini kolaylaştırıyor.

Larsen ve ekibi, renk koleksiyonlarını oluştururken insanların, şehirlerin ve toplumların ruh hallerini ve zihniyetlerini izliyor. Jotun’un 2023 Renk Koleksiyonu’ndaki üç farklı tema, mevcut güçlü sosyokültürel eğilimleri ve önemli bir bulguyu yansıtıyor. Bu bulgu, sadeliğin dinginliği: doğanın şifalı dokunuşu ve nostaljinin rahatlatıcı etkisi.

2023 Jotun Renk Koleksiyonu Temaları

1) DİNGİN ANLAR – Yatıştırıcı renkler, yumuşak pasteller ve şifalı yeşiller

Jotun Bella

Minimalizm ve sadeliğe odaklanan bu palet, dingin, arınmış ve düzenli yaşam tarzları için tasarlandı. Renkler yumuşak, nazik ve meditatiftir; odaklanmaya yardımcı olan sade bir atmosfer yaratıyor.

“Evlerimiz, bizim için birer şifa yeri olmalıdır. Aklımızın rahat hissettiği ve ruhumuzun sakinleştiği bir sığınak… Renkler, bu alanda güçlü bir rol oynar, ruh halimizi belirler ve bizi neşelendirir.” Lisbeth Larsen

  • JOTUN 7038 Dusk Green – denge ve sakinliği sağlayan, yumuşak bir yeşil
  • JOTUN 8087 Spring Air – rahat bir ortam yaratmak için taze, yeşilimsi bir sarı
  • JOTUN 1931 Cashew – aydınlık, zamansız evler için mükemmel bir bej
  • JOTUN 1520 Cheerful Peach – neşeli ve yumuşak bir şeftali tonu
  • JOTUN 2489 Bella – neşeli, iyi hissettiren bir turuncu
  • JOTUN 20186 Lavender Touch – sakinleştiren ve yatıştıran pastel bir mor tonu
  • JOTUN 10678 Space – yumuşak ve sağduyulu, hafif, sıcak bir bej
2023 renkleri
Jotun Cheerful Peach Bella

Kontrastlar ve kombinasyonlar

Neşeli bir turuncu tonu 2489 Bella ile 1520 Cheerful Peach’i birlikte kullanarak yumuşak bir ortam yaratmak,7038 Dusk Green ile dengeli bir kontrast oluşturabilmek mümkün. Aydınlık ve ferah bir ortam içinse 7038 Dusk Green ve zamansız bir bej tonu olan 1931 Cashew kombinasyonu farklı bir seçenek oluyor. 

2) KÖKLERE DÖNÜŞ – sıcak toprak tonları, yumuşak yeşil, sarı ve turuncular

Jotun Burnt Ochre

Bu paletteki renkler; rustik yaşam tarzı, zanaat ve kusurluluğun güzelliğini hatırlatarak doğal dünyayla aramızda bir köprü oluşturuyor. Doğadan ilham alan bu tonlar, evlerde adeta şık bir sayfiye evi atmosferi yaratmak veya şehrin kalbine kırsal bir dokunuş getirmek için ideal.

Larsen, “Doğanın her zaman sakinleştirici bir etkisi vardır.” diyor. “En hareketli şehirde bile, doğal dünyanın huzurunu ve rustik yaşamın canlandırıcı sadeliğini çağrıştıran alanlar yaratmaya devam edebiliriz.”

  • JOTUN 8575 Natural Green – sakinleştirici, ormandan ilham alan bir yeşil
  • JOTUN 8183 Herb Garden – taze ve canlandırıcı bir yeşil
  • JOTUN 1109 Mediterranean Olive – doğal ve sıcak bir altın tonu
  • JOTUN 1276 Soft – yumuşak bir ortam için altın dokunuşlu, açık bir bej tonu
  • JOTUN 11012 Rustic Brown – zamansız ve çok yönlü, rustik bir toprak tonu
  • JOTUN 12123 Contemporary White – modern, günlük bir beyaz – yumuşak geçişler için ideal
  • JOTUN 1536 Burnt Ochre – saran ve şaşırtan sıcak, yanık bir toprak tonu

Kontrastlar ve kombinasyonlar

Köklere Dönüş paletindeki 8575 Natural Garden ve 8183 Herb Garden gibi birbirine uyumlu yeşil tonlarıyla doğanın taze enerjisi hissediliyor. 

11012 Rustic Brown ve 1536 Burnt Ochre gibi bir toprak tonlarını, 1276 Soft ve 12123 gibi açık ve yumuşak renklerle birlikte kullanarak dengeli bir yaşam alanı yaratılabiliyor.

3)  YARATICI YAŞAM – sofistike kırmızılar, nötr tonlar ve mavi dokunuşlar

2023 renkleri
Jotun Sophisticated Red

Nostaljik tonların ve çağdaş renklerin dengeli bir kombinasyonu olan bu zamansız paletle, adeta bir sanat galerisini andıran bir atmosfer yaratılabilir.

Larsen, bu renk paletini şöyle anlatıyor: “Bu renk paletiyle geçmişe takılı kalmadan, nostaljik anların verdiği mutluluğu hissettirmeyi amaçladık. Modern öğelerle antik dokunuşları bir araya getirerek sanatsal ve sofistike bir renk ailesi oluşturduk.”

  • JOTUN 20208 Poetry Red – nostaljik, zarif ve kendinden emin bir kırmızı
  • JOTUN 2951 Sophisticated Red – kadife ve bordonun derin, rafine birleşimi
  • JOTUN 20207 Statement Red – baş döndürücü bir kırmızı
  • JOTUN 12080 Soft Radiance – pastel sarı tonlu, cömert, altın bir dokunuş
  • JOTUN 0486 Kuş Tüyü – pastel, altınımsı beyaz tonu
  • JOTUN 10430 Soft Savanna – güzel bir manzarayı andıran, altın bir kahverengi
  • JOTUN 5530 Collected Blue – zamansız, düşünceli ve sakin bir mavi

Kontrastlar ve kombinasyonlar

2023 renkleri
Jotun Soft Savanna

20208 Poetry Red ve 2951 Statement Red’i birlikte kullanıldığında cesur seçimlere olanak sağlıyor. Biraz daha yumuşak bir ortam için 20208 Poetry Red ile 0486 Kuş Tüyü kombinasyonu tercih edilebiliyor. 

12080 Soft Radiance ve 10430 Soft Savanna’nın uyumlu tonları evlere altın bir dokunuş yapıyor. Bu renkler 12080 Soft Radiance’ı 2951 Statement Red ile birleştiğinde ise zengin bir kontrastı gözler önüne seriyor. 

“Birçoğumuz için evlerimizin hayatımızdaki rolü son zamanlarda değişti. Eskiden dönüp rahatladığımız bir sığınaktı; ama şimdi evlerimizde daha çok vakit geçiriyoruz ve rahatlamaktan fazlasını bekliyoruz. Evlerimiz artık iş, oyun, dinlenme ve birbirimizle ve yaşamla bağ kurma yeri haline geldi. 

Jotun’un yeni Global Renk Koleksiyonu, insanları evlerinin kendileri için önemli olan hikayeleri anlatmalarını sağlamaya teşvik ediyor. Siz de sizi yansıtan, ilham veren renkleri seçerek uyumu ve iyimserliği kucaklayın, yavaşlayın ve zamansız mekanlar yaratın. “

– Lisbeth Larsen, Jotun Global Renk Uzmanı