2022 bahçe mobilyaları trendleri ve bahçe mobilyası seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Son güncelleme:

Bahar ve yaz ayları yaklaştıkça içimiz kıpır kıpır oluyor. Ruhumuza yansıyan bu olumlu hava ve enerjiyi çevremizdeki insanlarda, objelerde ve mobilyalar da dahil her şeyde görmek arzusunda oluyoruz. Ama gelin görün ki bahçe mobilyaları seçiminde dikkat edilmesi gereken püf noktalara uyulmadığında bahçe ve balkonlar için yanlış seçimlerle karşı karşıya kalabiliyor ve mutsuz olabiliyoruz. 

Siesta Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Işıldar, 2022 bahçe mobilyasına dair trendleri ve bahçe mobilyaları seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri evimdergisi.com.tr okuyucuları için özel olarak paylaşıyor. 

2022 BAHÇE MOBİLYALARI TRENDLERİ

Sevdiklerinizle keyifli sohbetler ederek eğlenceli saatler geçireceğiniz bahar ve yaz akşamlarında en büyük eşlikçiniz olacak bahçe mobilyalarında 2022 trendlerine bakacak olursak; aslında son yıllarda olduğu gibi fonksiyonellik, dayanıklılık ve kolay temizlenebilme gibi özellikler dikkat çekiyor.

2022 bahçe mobilyaları trendleri

Pandemi ile birlikte hayatımıza giren minimalizm bahçe mobilyaları trendlerinde de kendini gösteriyor. Dar alanlar için katlanabilen masalar, sandalyeler, oturma alanları için yapboz parçalara ayrılabilen/birleşebilen koltuklar, ortama ferahlık katarken aynı zamanda dingin bir görünüme kavuşmanıza da yardımcı oluyor.

2022 yılı dış mekan ve bahçe mobilyalarında doğal görünümlü ürünler, açık renkler, mavinin ve yeşilin rahatlatıcı tonları kendini sıklıkla gösteriyor.

Konfor ve dayanıklılık ürün seçimlerinde yine öncelikli olduğu için beden sağlığını önemseyen kolay taşınabilir ve yer kaplamayan ürünler öne çıkıyor.

İşlevsel, her mekana uygun katlanabilir masa ve sandalyeler de bu sezon, balkon, bahçe ve tüm dış mekanlarda tercih edilen ürünler oluyor.

2022 bahçe mobilyaları trendlerinde son yılların vazgeçilmez kavramı “sürdürülebilirlik”de en dikkat çeken konular arasında kendisine yer buluyor.

Mobilya seçimlerinde, kalite, uzun kullanım ömrü, geri dönüştürülebilen malzemelerden üretilme gibi özellikler tercih sebebi olurken biz de geri dönüşümü sonuna kadar destekleyen bir marka olarak ürünlerimizi büyük hassasiyetle üretiyor ve kaliteyi ön planda tuttuğumuz yeni tasarımlar geliştiriyoruz. 

2022 bahçe mobilyaları trendleri
Siesta Pacific Lounge Set

BAHÇE MOBİLYALARI SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT

Bahçe mobilyaları tercihlerinde ilk olarak göz önünde bulundurulması gereken özelliklerin başında istiflenebilir yapı, kolay temizlik sağlayan ve sıcak, yağmur, rüzgar vb. olumsuz hava koşullarından etkilenmemek geliyor. 

2022 bahçe mobilyaları trendleri

Polipropilen hammaddeden üretilen ürünler, hafif, uzun ömürlü, güvenilir ve doğaya zarar vermeyen ürünler olduğu için her zaman tercih sebebi oluyor.

Dış mekan mobilyalarını, yağmur, güneş, sıcaklık gibi mobilyalara zarar veren etkilerden korumak için, UV malzeme katkılı, polipropilenden üretilen plastik ürünler tercih edilmesi, mobilyaların daha uzun ömürlü kullanılmasını sağlıyor. Bizim de ürünlerimizde kullandığımız polipropilen plastikler, %100 geri dönüştürülebilen ve strelize edilmesi kolay ürünler olduğu için doğaya zarar vermiyor. 

Leke ve kir tutmayan, antibakteriyel özellikte ürünler tercih etmek, ürünün kullanım süresini artırıyor ancak bu noktada ürünü doğru ve etkili temizlemek de oldukça önem taşıyor. Yüzeydeki kir ve tozu yok etmek için ürünün mutlaka su ve sabunla yıkanmasını öneriyoruz. Ayrıca agresif olmayan evrensel deterjan püskürtmek de faydalı bir sonuç alınmasını sağlıyor.

Deterjanı birkaç dakika etki etmesi için ürün üzerinde bırakmak ve ardından nemli bir bez veya süngerle silmek de güzel ve efektif sonuçlar almanıza yardımcı oluyor. Rattan ve istiflenebilir özellikte tüm mobilyalar bahsettiğim bu uygulamalarla temizlenebiliyor.

2022 bahçe mobilyaları trendleri

Balkon ve bahçe mobilyaları: Banklar ve mobilyalar