2018 trend haritası

Ocak ayında Frankfurt’ta düzenlenen Heimtextil fuarında bu yılın en çok konuşulacak dekorasyon eğilimlerini keşfe çıktık. 2018’de doğa ile iç içe, şehirli kimlikler ön plana çıkıyor.

1. YEŞİLİN GÜCÜ Her geçen gün büyük şehirde yaşayanların sayısı artıyor. Bununla birlikte yeşile duyduğumuz tutku daha da çoğalıyor. Hatta yeşil artık sadece evlerimizle sınırlı olmakla kalmıyor, çalışma alanlarımızı da dolduruyor. Yeşil bitkiler ve yeşil rengin hakimiyetindeki dekorasyon yaşam alanlarımızı adeta dönüştürüyor.

2. KIRMIZI: YENİ MAVİ Renklerin ruh halimizi değiştirdiğini artık hepimiz biliyoruz, ama son zamanların en şaşırtıcı araştırmalarından biri hiç kuşkusuz kırmızı ve tonlarının da en az mavi kadar dinlendirici, zihinsel faaliyetleri rahatlatıcı bir etkisi olduğunun gözlemlenmesi. Başka bir deyişle kırmızı, enerji dengemizi düzenliyor.

3. YUMUŞAK VE YALIN Dijital dönüşümle birlikte kalabalıklaşan gündem evlerimizde sadeleşme akımıyla kendisini gösteriyor. Birden fazla fonksiyona hitap eden mobilyalar, detaydan uzak yalın hatlar ve dinlendirici pastellerle yaşam alanlarımız terapik bir etkiye kavuşuyor.

hookedonwalls.com

4. GÖÇEBE YAŞAM Küreselleşme ile birlikte hayatımıza yeni giren, yepyeni bir kavram: Göçebe. Çünkü aslında hepimiz aynı dünyanın insanlarıyız. Dekorasyonda ise bir odadan diğerine ya da bir kullanım amacından diğerine kolaylıkla dönüştürülebilen mobilyalar ön plana çıkıyor. Etnik desenler tekstillerde bir süre daha hakimiyetini koruyacak gibi görünüyor.

5. BİR KEZ DAHA DÜŞÜNELİM Son yapılan araştırmalara göre dünyada yaşayan her bir insanın ortalama günlük atık miktarı 1.4 kg. Bu da demek oluyor ki sahip olduklarımızı atmadan önce bir kez daha düşünmemiz gerekiyor. Geri dönüşüm artık dekorasyonun da bir parçası. Sadece satın alırken değil, evdeki eşyalara ikinci bir hayat kazandırırken de ön plana çıkıyor.