2017 tekstil ve duvar kağıdı eğilimleri

Ocak ayında Frankfurt’ta düzenlenen Heimtextil Fuarı gösteriyor ki, duvar kağıdı ve kumaşlarda; desen, doku, renk ve tema açısından çarpıcı konseptler bu yıl bizi bekliyor.

GÖRSEL KEŞİF

Dijital dönüşüm tam anlamıyla nesnelere olan bakış açımızı değiştirdi. Duyuları harekete geçiren renkler, adeta görsel şölen sunan desenler 2017’nin önde gelenleri arasında sayılıyor.

Elitis marka Talamone duvar panosu: (400×300 cm) Lot.

KÜLTÜREL KEŞİF

Sınırlar giderek eriyor: Hem zihinsel, hem de ülkeler arası bir etkileşim söz konusu. Bu da dünyayı “global bir köy” haline getiriyor. Bu sebeple dekorasyonda da Afrika’nın en ücra kasabasından bir motifi ya da duvarda Fas’a özgü çok zengin bir motifi görmeyi yaşamlarımızın bir parçası yapıyor.

Avustralya harmonisini yansıtan Tasmania kumaş koleksiyonu, Jab Anstoetz.

 

GEZEGENLER ARASI KEŞİF

Oldukça füturistik bir bakış açısıyla mineral tonları, dünya dışındaki başka gezengenlere ait yüzey ve dokuları kumaş, halı ya da duvar kaplamalarıyla evlerimize taşıyor.

Christian Fischbacher marka Atlas koleksiyonu kumaşlar, Tasarım Perde.

DOĞAL KEŞİF

Organik kumaşlar, sadece gözle deneyimlemediğimiz tıpkı doğada yer aldığı haliyle dokunsal bir haz uyandıran ve tuşesi güçlü kumaş, halı ve duvar kağıtları 2017’nin popüler eğilimleri arasında.

Nakış işlemeli nevresim takımı, Chakra.