2012 evinde bunlar bol olsun!

DENGE
Dekorasyon aslında renk, form ve yerleşim dengelerinin bütünü.Kimi stilde dengesizlik ön plandayken, kiminde her şeybelli bir düzende kurgulanıyor. Doluluk boşluk, büyük küçük,baskın ve pastel renkler dengesi ya da desen dengesi gibi.

Duvarda…

Geniş yüzeylerdedengeyi sağlamakzor. Ancak modülerduvar sistemlerialternatifler üretiyor.Açık raflar, kapaklımodüller ve boydolaplarıyla duvardadengeli bir dağılımyaratabiliyorsunuz.

Dolu mu, boş mu?
Modern tarzda “L” kanepe ve büyük orta sehpanın yanına tek bir koltukkullanarak mekanda doluluktan çok boşluk hissi yaratılabilir. Klasik tarzdaise renk, desen dengesini doğru kurgulamak gerekiyor. Koyu ve parlakrenklerin hakim olduğu salonda sade desenler dengeyi sağlayacaktır.Ayrıca çok klasik mobilyaların boyut dengesine de dikkat etmelisiniz.

ENERJİ
Hep söylüyoruz ama yinelemekten zarar gelmez. Evinizinenerjisi bu yıl da yüksek olsun. Bunu en çok renklerlesağlayabilirsiniz. Çünkü hayatımızı anlamlı kılan renklerdekorasyonda ruh halimizi yansıtır. Yeşil iştah, pastel mavidinginlik, sarı motivasyon, pembe mutluluk verir. Hepsi biraradaysa yükselen enerjinizi hiçbirşey durduramaz!

Dekorasyon stiline uyun
Renk ve desen genellikle modern tarzdabir dekorasyonda daha fazla tercih edilir.Özellikle Pop stili vurgulu renk geçişleri, desenve malzeme koordinasyonu gerektirir. Renk veya deseni ille de evin her yerineuygulamak zorunda değilsiniz. Bazen tekbir mobilya ya da objeyle de evinize enerjikatabilirsiniz.

KİŞİSELLİK

Evinizin sizi yansıtması çok önemli. İçindeyaşadığınız mekanları size ait hissetmezseniz huzurluve rahat olamazsınız. Bu yüzden bir iç mimar yada dekoratörle çalışsanız bile kendinizden birşeyler eklemeyi sakın ihmal etmeyin. Ayrıca evinizekişisel bir şeyler ekleme çabası sizi yaratıcılığınızı kullanmaya, fikir üretmeyeyönlendirerek kişisel gelişiminize de katkısağlar.
Bir vazoda çiçek sergilemek içinbile farklı bir yol bulabilirsiniz. Atacağınız birkavanozun ağzına renkli kurdeleler bağlayınve çiçeklerinizi yerleştirin. İyi fikir değil mi?Daha geniş düşünerek mobilyaları biledeğiştirebilirsiniz. Yatak başınız için gelenekselbir komodin uygulaması çok sıkıcı geldiyseya da uygun bir şey bulamadıysanız eski birsehpayı boyayarak değerlendirmek de iyi birfikir olabilir. Örneğin antrede klasik bir askılıkiçin yeriniz yoksa duvara takacağınız dekoratifaskılıklarla antreye kişisellik katın.

Aksesuar ayrıcalığı
Kimi zaman sadece birkaç aksesuarbile eve kişisel dokunuşlar eklediğinizinkanıtı olabilir. Gittiğiniz bir yerdenaldığınız bir objeyi parlak taşlar, pullarve zevkinize göre şeylerle süsleyerekkişiselleştirebilirsiniz.

Aykırı olmaktan korkmayın
Kişisellik aslında biraz diğerlerinden farklıve aykırı olmak demekse bunu az da olsauygulayın. Mesela modern tasarım birbibloyu klasik bir çerçeveyle kombinleyinya da ahşap kitaplığınızın sırtını çingenepembesine boyayarak kullanın.

DOĞALLIK
Bu yıl ev yenilemeyi planlıyorsanız size önerimiz doğallık.Çünkü 2012 başka şeylerin yanı sıra saf doğallığın yılı.Doğadan esinlenen desenler, malzemeler, tonlar veformlarda hep onun izleri var. Ancak hemen kara karadüşünmeyin bunun için dekorasyonun etnik ya da Afrikaesintileri taşıması gerekmiyor. Modern döşenmiş bir evede doğal dokunuşlar eklenebilir.

Olabildiğincedoğal ol!
Doğayı sadecemalzeme ile katmanındışında desen ve dokuylada bunu vurgulayabilirsiniz.Yemek büfenizin üzerindesergileyeceğiniz ahşap heykeller,ham formlar dekorasyona farklılık dakatacaktır. Ağaç desenli nefes alanduvar kağıtları, bambu kaplamalar,rattan tamamlayıcı mobilyalarekleyebileceğiniz birkaçseçenek. Yatak odasındadoğallığın daha sade şekliniuygulayarak yün örtü vekilimler, keten dokumalarayönelebilirsiniz.
~
Desen de yeterli derseniz
Doğallığı bu kadar yoğun hissetmekyerine sadece desenlerle devurgulayabilirsiniz. Ağaç, yaprak,kuş, leopar gibi vahşi hayvandesenli duvar kaplamaları,tablolar ya da yemek takımları çoksıkmadan doğal dokunuşlar ekler.

Yün, keçe, deri
Dekorasyona doğallık eklemenin en etkili yolu yün, keçe ve biraz daderi aksesuarlar kullanmak. Vintage bir stiliniz varsa el örgüsü yünlüörtüler, yastık ve ev tekstilleri kullanabilirsiniz. Modern tarzda ise yükselişegeçen keçe ve kalın kadife kumaşlar tercih edilebilir. Deri ise hem klasik,hem de modern tarzda yer bulan doğal malzeme seçeneklerinden.

TASARRUF
Evet, son yıllarda hemen her yerde duymaya alıştığınız ve önemini belkide hiç bu kadar çok bilmediğiniz tasarruf kelimesini 2012’de de duymayadevam ediyoruz. Ancak bu yıl her anlamda bir tasarruftan söz ediyoruz.

Alandan tasarruf
Dar mekanlarda yaşamayabaşladığımızdan beri alandantasarruf etmek ihtiyacı doğdu.Bu sebepten salondan çalışmaodasına, her yere kolaycataşınan, hafif, pratik kullanımlıürünlere talep arttı.

İşlevsel tasarruf
Çok işlevli mobilyalar hembütçeden, hem alandan tasarrufsağlayarak hayatınızı kolaylaştırıyor.Çocuklar için gündüz çalışmave oyun, gece yatak odasınadönüşebilen mobilyalar, oturmaodasının gece misafir yatak odasınadönüşmesinde tercih edilen yataklıkanepeler de eski somyalarınyerini çoktan aldı bile. Tüm bunlarkullanıcılara işlevsel tasarruf sunuyor.

Bütçeden tasarruf
Tasarruf denince aklınıza elbettebütçeniz geliyor. Haksız değilsinizde, her gün artan enerji fiyatları,azalan dünya kaynakları tasarımcıve firmaları her şeyi daha tasarruflukullanarak hem doğaya, hem deinsana saygılı ürünler tasarlanmayazorluyor. Bunların sonucun
a daakıllı kolzetler, az tüketen bataryalar,insana duyarlı aydınlatmalarevlerimize giriyor.

YUMUŞAKLIK
Yumuşacık modaYumuşak ve içinizi ısıtandokular en çok tercih edilenlerarasında. Üstelik artık sadecekışın değil her mevsim, modernya da klasik gözetmedenevinizde yumuşak dokular veformlar için bir yer ayırabilirsiniz.İçine gömüleceğiniz yumuşacıkbir berjer veya dilediğinizdeelinizin altında bulabileceğinizyuvarlak bir pufa ya databureye her zamanihtiyacınız olabilir.

Dokularla hissedinYumuşak dokuların uyandırdığı sıcak ve samimietki en etkili dinlenme yollarından. Evin birköşesindeki dinlenme koltuğunuzda her zamanpolar veya yün bir battaniyeyi hazır bulundurun.Ayrıca minik peluş oyuncaklar çocuklar içinzararlı olsa da yumuşak dokularıyla biz büyükleriher zaman dinlendirir.

Her tarza uygun mu?
Yumuşak dokular her tarzda yerbuluyor. Modern bir salonda bunuev tekstilleriyle sağlayacağınızgibi yuvarlak formlumobilyalar ya daaksesuarlarla dayakalayabilirsiniz.