Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi ile karşınızdayız. Ayvanın sadece tatlısı olur sanmayın, zeytinyağlılarda ve et yemeklerinin yanında da mayhoş tadıyla harika sonuçlar veriyor.
Küçük yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsakları ve havuçları da atarak, sarımsaklar pişip yarı saydam bir hal alana kadar kavurmaya devam edin. Üzerine bir bardak su koyarak havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte suyunu kaçırmadan pişirin.
Bu arada ayvaların kabuklarını soyun, doğrayın, çekirdeklerini çıkarın ve kararmaması için limonlu suyla ovun. Kerevizleri de soyup küp küp doğrayın. Havuçlar yumuşayınca ayvaları ve kerevizi üzerine yerleştirin.
Kalan yarım bardak soğuk suyla unu iyice karıştırdıktan sonra üzerlerine dökün. Kararınca tuz ekledikten sonra kısık ateşte ayvalar iyice pişip bir kürdan rahatça batar hale gelinceye kadar pişirin.
Ayva dünyada en çok nerede yetiştiriliyor biliyor musunuz? Tabii ki Türkiye’de… Dünyanın birçok yerinde tanınmayan ya da ticari bir ürün olarak satılmayan bu meyve bizim için vazgeçilmez bir tat.
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi bu şekilde. Aşağıdaki tariflerimiz de ilginizi çekebilir.
Ayvalı kek tarifi- 3 adet ayva ile leziz kek
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif
Kadife mobilyalar nasıl temizlenir? Kanepe ya da koltuğunuz kadife ise kullanırken ve temizlerken dikkat edilmesi…
İster mutfakta ister antrede raflarınızı yenileyerek bahara taze ve renkli bir başlangıç yapabilirsiniz.
İşte iç mekan, salon bitkilerinden biri olan aşk merdiveni bitkisi Yetiştirilmesi, Sulanması, Toprak - Saksı…
İstanbul'un incilerinden Büyükada'daki müstakil ev, dede yadigarı olup dekorasyon tarzıyla modern ve eskiyi bir araya…
Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek...
Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…