Zeytinli focaccia tarifi ile karşınızdayız. İtalya’nın geleneksel lezzetlerinden focaccia’yı evde yapmayı denemeye ne dersiniz? Bu 8 kişilik zeytinli tarifin yapımı çok kolay. İşte adım adım yapılacaklar ve gerekli malzemeler…
Üzeri için:
Kuru mayayı, şekeri ve 100 ml ılık suyu bir kapta karıştırın ve 15 dakika kadar, mayanın aktif olması için bekleyin. Unu, suyu ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru iyice yağlanmış (3 yemek kaşığı kadar) çukur bir kabın içine aktarın. Üzerini streçleyin, oda ısısında 1 saat mayalanması için dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen tepsiye ters çevirerek aktarın. Elinizle bastırarak tepsinin her tarafına eşit şekilde yayın. Parmak uçlarınızla bastırarak delikler açın, boşlukların içine yeşil zeytin yerleştirin. Taze fesleğen dalları ile süsleyin. İsteğe göre rendelenmiş parmesan peyniri ile biraz deniz tuzu serpin. 15 dakika daha oda ısısında dinlendirin. 200 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin.
Turuncu ev dekorasyonu ve turuncu ile uyumlu renkler nelerdir? Turuncu ev dekorasyonu örneklerini mutfağınızda, salonunuzda…
Buhurdanlık nasıl temizlenir? sorusu sıklıkla merak konusu oluyor. Son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan buhurdanlık, nasıl…
İster ana yemek, ister hafif bir atıştırmalık, ister yemeklerinizin yanında garnitür olarak tüketin… Bu salata…
Klavyenizi nasıl etkili bir şekilde temizleyeceğiniz ve temiz bir şekilde tutacağınız konusunda temizlik uzmanlarından tavsiyeler.
Evim ile Ev Turu’nun 16. bölümünde İç Mimar Nedret Tuncer ile Kübra ve Gökhan Yücel…
Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…