Zeytinli focaccia tarifi ile karşınızdayız. İtalya’nın geleneksel lezzetlerinden focaccia’yı evde yapmayı denemeye ne dersiniz? Bu 8 kişilik zeytinli tarifin yapımı çok kolay. İşte adım adım yapılacaklar ve gerekli malzemeler…
Üzeri için:
Kuru mayayı, şekeri ve 100 ml ılık suyu bir kapta karıştırın ve 15 dakika kadar, mayanın aktif olması için bekleyin. Unu, suyu ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru iyice yağlanmış (3 yemek kaşığı kadar) çukur bir kabın içine aktarın. Üzerini streçleyin, oda ısısında 1 saat mayalanması için dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen tepsiye ters çevirerek aktarın. Elinizle bastırarak tepsinin her tarafına eşit şekilde yayın. Parmak uçlarınızla bastırarak delikler açın, boşlukların içine yeşil zeytin yerleştirin. Taze fesleğen dalları ile süsleyin. İsteğe göre rendelenmiş parmesan peyniri ile biraz deniz tuzu serpin. 15 dakika daha oda ısısında dinlendirin. 200 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin.
Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…
Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…
Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…
Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…
Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…
Salamura yaprak nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Yaprak salamurası için neler gerekli ya da…