Yemek Tarifleri

Yılbaşı menüsüne ek, lezzet tarifleri: Panna Cotta, vişne şurubu, kurabiye

Yılbaşı menüsü için yapımı kolay ve menünüzü renklendirecek tarifler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Yılbaşı akşamı keyifli tarifler hazırlamak ve şık bir şekilde sunmak isterseniz iki lezzetli tarifimiz var.

PANNA COTTA TARİFİ

Krema ilavesiyle hazırlanan İtalyan tatlısı panna cotta’lar aynadan bir servisliğin üzerinde kırmızı ve beyaz renklerde tealightlar eşliğinde sunulabilir.

Malzemeler:
•1 litre krema • 1 litre süt • 125 gr pudra şekeri • 3 paket vanilya • 6 yaprak jelatin

Yapılışı:
Süt ve krema karıştırılır, şeker de eklenir. Son olarak vanilya da eklenip kısık ateşte kaynatılır. Jelatin çok az bir buzlu suda bekletilerek yumuşatılır. Bu su kaynayan karışıma ilave edilerek tekrar kaynatılır. Kaynayınca kaselere koyulup soğutulur. Soğuyunca meyve veya meyve sosuyla servis edilir.

VİŞNE ŞURUBU TARİFİ

Tarçın, şeker ve karanfil ekleyerek kaynatılarak hazırlanan vişne şurubunu punch formatında, büyükçe bir kadehin içerisinde şeffaf kepçe ile beraber servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 kg vişne
  • 5 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 su bardağı su

Yapılışı: Vişneler tüm malzemeyle beraber kaynatılıp tel süzgeçten geçirilir. Soğutulup servis edilir.

YILBAŞI KURABİYELERİ

Yeni yılda ağzınızın tadı yerinde olsun istiyorsanız kendinize ya da sevdiklerinize minik, renkli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Kazak, geyik, çam ağacı, çizme gibi kurabiye kalıplarına hazırlayacağınız tatlı kurabiyeleri, renkli hamurlarla yıldız, kardan adam, çelenk motifleriyle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Süslemelerde özellikle kırmızı, beyaz ve yeşil renkleri tercih edebilir, kurabiyelerinizi minik poşetlere yerleştirerek sevdikleriniz için küçük yılbaşı hediyeleri hazırlayabilirsiniz.

Kurabiye için: 220 gr tereyağını 110 gr pudra şekeri ile mikserde krema kıvamına gelene kadar çırpın. 1 yumurta, 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip, 1 tutam tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 400 gr unu eleyerek karışıma ilave edin. Unlanmış tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbınızla şekilleri kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepside önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şeker hamurlarını açıp kalıpla kestikten sonra kurabiyelerinizin üzerine bal ile yapıştırabilirsiniz. Gıda boyalı kalemler ve renkli hamurlarla kurabiyenizi hayal gücünüzü kullanarak istediğiniz gibi süsleyebilir, bir saksı ya da sepet içine yerleştirerek sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Evde yılbaşı ağacı yapımı: Farklı yılbaşı ağacı ve süs örnekleri

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Mini hindi lokmaları tarifi (4 kişilik)

Mini hindi lokmaları tarifi ile Kısa sürede sofranızda sağlıklı bir Uzakdoğu rüzgarı estirin. (4 kişilik)

3 saat önce

Soğan kabuğu suyu çiçeklere iyi gelir mi? Hangi bitkilere verilir?

Soğan kabuğu suyu çiçeklere iyi gelir mi? Faydaları ve hangi çiçeklere uygulanabileceği ile ilgili detayları…

4 saat önce

Yatak odanızı lüks gösterecek 10 püf nokta

Yatak odanıza sadece lüks görünen bir stil dokunuşu mümkün. İşte bütçenizi zorlamadan yapabileceğiniz 10 adım...

5 saat önce

Alüminyum folyo ile pas lekesini temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Alüminyum folyo ile pas lekesini temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte adım adım yapılması gerekenler...

7 saat önce

Metal sandalye nasıl boyanır? İşte yapılması gerekenler

Metal sandalye nasıl boyanır? Metal ya da demir sandalye, masa gibi mobilyalarınız varsa yenilemek için…

9 saat önce

Gül suyu nasıl yapılır? Adım adım püf noktalar

Gül suyu nasıl yapılır? sorusu sıklıkla merak ediliyor. İşte gerekli malzemeler, yapılışı ve tüm püf…

10 saat önce