Yemek Tarifleri

Yılbaşı menüsüne ek, lezzet tarifleri: Panna Cotta, vişne şurubu, kurabiye

Yılbaşı menüsü için yapımı kolay ve menünüzü renklendirecek tarifler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Yılbaşı akşamı keyifli tarifler hazırlamak ve şık bir şekilde sunmak isterseniz iki lezzetli tarifimiz var.

PANNA COTTA TARİFİ

Krema ilavesiyle hazırlanan İtalyan tatlısı panna cotta’lar aynadan bir servisliğin üzerinde kırmızı ve beyaz renklerde tealightlar eşliğinde sunulabilir.

Malzemeler:
•1 litre krema • 1 litre süt • 125 gr pudra şekeri • 3 paket vanilya • 6 yaprak jelatin

Yapılışı:
Süt ve krema karıştırılır, şeker de eklenir. Son olarak vanilya da eklenip kısık ateşte kaynatılır. Jelatin çok az bir buzlu suda bekletilerek yumuşatılır. Bu su kaynayan karışıma ilave edilerek tekrar kaynatılır. Kaynayınca kaselere koyulup soğutulur. Soğuyunca meyve veya meyve sosuyla servis edilir.

VİŞNE ŞURUBU TARİFİ

Tarçın, şeker ve karanfil ekleyerek kaynatılarak hazırlanan vişne şurubunu punch formatında, büyükçe bir kadehin içerisinde şeffaf kepçe ile beraber servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 kg vişne
  • 5 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 su bardağı su

Yapılışı: Vişneler tüm malzemeyle beraber kaynatılıp tel süzgeçten geçirilir. Soğutulup servis edilir.

YILBAŞI KURABİYELERİ

Yeni yılda ağzınızın tadı yerinde olsun istiyorsanız kendinize ya da sevdiklerinize minik, renkli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Kazak, geyik, çam ağacı, çizme gibi kurabiye kalıplarına hazırlayacağınız tatlı kurabiyeleri, renkli hamurlarla yıldız, kardan adam, çelenk motifleriyle istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Süslemelerde özellikle kırmızı, beyaz ve yeşil renkleri tercih edebilir, kurabiyelerinizi minik poşetlere yerleştirerek sevdikleriniz için küçük yılbaşı hediyeleri hazırlayabilirsiniz.

Kurabiye için: 220 gr tereyağını 110 gr pudra şekeri ile mikserde krema kıvamına gelene kadar çırpın. 1 yumurta, 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip, 1 tutam tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 400 gr unu eleyerek karışıma ilave edin. Unlanmış tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbınızla şekilleri kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepside önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şeker hamurlarını açıp kalıpla kestikten sonra kurabiyelerinizin üzerine bal ile yapıştırabilirsiniz. Gıda boyalı kalemler ve renkli hamurlarla kurabiyenizi hayal gücünüzü kullanarak istediğiniz gibi süsleyebilir, bir saksı ya da sepet içine yerleştirerek sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Evde yılbaşı ağacı yapımı: Farklı yılbaşı ağacı ve süs örnekleri

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Fırında pırasalı tavuk tarifi (6 kişilik)

Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek...

18 saat önce

Beyaz sirke ile temizleyebileceğiniz 11 şey

Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…

23 saat önce

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar? A’dan Z’ye tüm detaylar

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…

23 saat önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

24 saat önce

Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif

Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…

1 gün önce

Ev turu: Ankara’da endüstriyel stilde dekore edilmiş şık bir evdeyiz

Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…

1 gün önce