Alışveriş

Televizyonsuz ev olmaz diyorsanız

Televizyon seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Televizyonların daha senesi dolmadan bir üst versiyonu çıkıyor. Peki yeni evinize bu akıllı televizyonlardan alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

STAND Resim şövalesine benzeyen Stüdyo Stand ayak Samsung televizyonlar için.

Bir akıllı TV almadan önce televizyonun sizin hayatınızda ve dolayısıyla evinizde ne kadar yer tutacağı ve daha çok hangi amaçla kullanacağınızı belirlemeniz gerekiyor.

– Dizi, haber gibi standart TV yayınları izlemek. Maç, film ve oyun amaçlı da kullanmak. İnternet ve Smart TV özelliğini kullanmak. Dizi, haber izlemek gibi gündelik ihtiyaçlar için ise daha az özellikli TV sizin için uygun olabilirken, maç ya da film izleme amaçlı ise yüksek görüntü (HD-FullHD-UDHD) ve ses kalitesine sahip modeller tercih etmeniz ideal olacaktır. Eğer interneti de olsun derseniz Smart özelliği olması gerekiyor.

– İhtiyacınızı belirledikten sonra sıra seçeceğiniz TV’nin boyutuna geliyor. TV’nin boyutu fiyatını belirleyen en önemli özelliklerinden. Ekran büyüdükçe fiyatlar da artıyor. Televizyonu ne kadar mesafeden izleyeceğiniz de boyutu belirlerken önemli: •1- 2 metre mesafe: 22 ve 26 inç (55-66 cm) • 2- 3 metre mesafe: 32 ve 40 inç (80-102 cm) • 3- 4 metre mesafe: 42, 47 ve 50 inç (106-119-127 cm) • 4 metre üstü mesafe: 52 inç ve üzeri (132-140-153 cm) olmalı.

– Son dönemde Plazma yerine LED ve Ultra HD ekranlı televizyonlar daha çok tercih ediliyor. Görüntü kalitesi sizin için önemliyse alacağınız televizyonun LED ekran olması bu açıdan önemli.

– 3D özelliği televizyon yayınlarını ve filmleri 3D izlemenizi sağlar. 3D özellikli televizyon satın alanların çoğunluğu, bu özelliği her zaman kullanmıyor. Bu nedenle eğer kullanmayı düşünmüyor sizin için çok uygun olmayabilir.

– Çözünürlük konusunda da bütçenize göre hareket etmelisiniz. HD, FULLHD ya da ULTRAHD seçenekler var. Yeni trend ise 4K TV’ler (UDHD), ancak bu tarz yayın yapan kanal sayısı şimdilik az.

KUSURSUZ SES R65’’ OLED 4K TV’de ultra-ince bir OLED paneli şeffaf bir cam tabaka ile birleştirilmiş. Sound Bar, sağladığı kusursuz ses ile TV deneyiminizi en üst noktaya taşıyor, LG.

İNCE ÇERÇEVELİ Black Star; şık, ince ve düz hatlarıyla göz dolduruyor. Ambilight ve Ultra HD teknolojilerini bir araya getiriyor, Philips.

CANLI RENKLER R78” KS9500 9 Serisi Smart Curved 4K SUHD TV’deki Quantum Dot teknolojisiyle daha zengin ve canlı renklerin tüm tonlarını deneyimleyebilirsiniz, Samsung.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Atatürk çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl yapılır? Püf noktalar

Atatürk çiçeği bakımının püf noktalarını anlatıyoruz. Sulamadan yaprakların kızarmasına, budamadan toprak seçimine kadar tüm ayrıntılar...

5 saat önce

Süzgeçten saksı nasıl yapılır? Kendin yap tarifi

Çiçekler için asılabilir saksılar yapıyoruz; hem de 2 farklı şekilde... Yardımcılarımız ise süzgeç ve minik…

5 saat önce

Çamaşır makinesi temizleyicisi nasıl kullanılır?

Çamaşır makinesi temizleyicisi nasıl kullanılır? Çamaşır makinesi temizleyicisi, çamaşır makinesinin dört farklı bölümünde kullanılır.

6 saat önce

Deri mobilya nasıl temizlenir? Hangi malzemelerle temizlenmelidir?

Deri mobilya nasıl temizlenir? Deri mobilyaların temizliğini yaparken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. İşte püf…

8 saat önce

Dış mekan mobilyaları nasıl temizlenir? Kirli ve yıpranmış ise

Bu yazımızda bahçe mobilyalarınızın malzemesine göre nasıl temizlenmesi gerektiğini ve onları daha uzun ömürlü kullanmak…

9 saat önce

Ev turu: Çekmeköy’de 129 m2 3+1 romantik bir düş evi

Çekmeköy'de beyaz ve ahşap dokularla yaşam... 129 metrekarelik 3+1 romantik bir düş evindeyiz. Gelin birlikte…

10 saat önce