Tavada baharatlı sebze tarifi ile masanıza renk katın. Bu sebze yemeği, düşük kalorili ve çok lezzetli.
Bu sebze yemeği, düşük kalorili ve çok lezzetli.
Hazırlama süresi: 30 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
• 200 gr taze patates, doğranmış
• 150 gr karnabahar, çiçeklere ayrılmış • 1 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal • ½ çay kaşığı pul biber • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı • 3 yemek kaşığı karışık baharat (rezene, kimyon, kişniş, kimyon ve hardal tohumu kullanabilirsiniz) • 200 gr cherry domates, ikiye bölünmüş • 75 gr dondurulmuş bezelye • Büyük bir avuç bebek ıspanak • Küçük bir avuç taze kişniş yaprağı
YAPILIŞI
Fırını 180°C’de ısıtın. Patatesleri 5-6 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Bu sırada karnabahar çiçeklerine pul biber, zerdeçal ve ayçiçek yağı serpin.
Patatesleri içinden 5 yemek kaşığı su ayırdıktan sonra süzün. Karnabahar çiçeklerini bir fırın tepsisine yayın ve 12-15 dakika kızartın. Bu arada baharatları geniş bir tavaya alıp kokusu çıkana kadar 2 dakika kavurun.
Cherry domates, pişmiş patates ve saklanan patates suyunu tavaya koyun ve 10 dakika pişirin, ardından karnabaharları ve bezelyeyi ekleyerek 3 dakika daha pişirin. En son ıspanak ve kişnişi ekleyerek ıspanaklar yumuşayana kadar tavada çevirin.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI KALORİ 176 YAĞ 3 gr DOYMUŞ YAĞ 0.7 gr KARBONHİDRAT 26 gr