Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat ederseniz, mükemmel bir marmelat ortaya çıkacaktır!
Elmaları soyun, çekirdek yataklarını çıkarın. Kabukları ve çekirdek yataklarını bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleyip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Sonrasında süzün ve elde ettiğiniz suyu bir kenara alın. Soyulmuş elmaları doğrayıp marmeladı kaynatacağınız kaba koyun. Üzerine ince doğradığınız zencefili, tarçını, rendelenmiş limon kabuklarını ve 1 bardak suyu ekleyin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Şekeri ve daha önce kabukları kaynatarak elde ettiğiniz suyu ekleyin. Ara ara karıştırarak kaynatın. Ateşin altını kısarak 20 dakika daha kaynatın. Altının tutmamasına dikkat edin. İstediğiniz kıvama geldiğinde sıcakken steril kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)
Dinginleşmek ya da enerjiyi yükseltmek, evde daima mutlu olup, iyi hissetmek için doğru kokuyu bulun,…
Yazıcı, modem, kablolar, hatta mutfak ve banyo cihazları gibi ev elektronikleri zaman içinde karmaşa yaratır.…
Evinizde mini bir çamaşır odası yapmayı istiyor ama işe nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, ipuçlarımızı takip edin.
Hemen yiyemeyeceğiniz yiyecekleri dondurmak, yiyeceklerinizi çöpe atmamak için de harika bir strateji olabilir. Ve dondurabileceğinizi…
Dekorasyonda sarı ile uyumlu renkler nelerdir? Güneş ışığının rengi olan sarı, mutluluk, pozitiflik, enerji ve iyimserlik…
Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak'ta farklı bir evdeyiz. Nostaljik detaylar olan bu evi gelin birlikte…