Tarçınlı, zencefilli elma marmeladı tarifi ile karşınızdayız. Yapımı kolay olan bu tarifin püf noktalarına dikkat ederseniz, mükemmel bir marmelat ortaya çıkacaktır!
Elmaları soyun, çekirdek yataklarını çıkarın. Kabukları ve çekirdek yataklarını bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleyip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Sonrasında süzün ve elde ettiğiniz suyu bir kenara alın. Soyulmuş elmaları doğrayıp marmeladı kaynatacağınız kaba koyun. Üzerine ince doğradığınız zencefili, tarçını, rendelenmiş limon kabuklarını ve 1 bardak suyu ekleyin. Orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Şekeri ve daha önce kabukları kaynatarak elde ettiğiniz suyu ekleyin. Ara ara karıştırarak kaynatın. Ateşin altını kısarak 20 dakika daha kaynatın. Altının tutmamasına dikkat edin. İstediğiniz kıvama geldiğinde sıcakken steril kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)
Ergör çiftinin Feneryolu'ndaki evlerine konuk olduk. Bu ev gezmesinde minimalist stilden retro stile geçen bir…
Isırgan otu gübresi nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? sorularının yanıtını derledik. Doğal bir bitki besini…
Halkalı'da balkon ve bahçesi ile göz alan 3+1 dairedeyiz. Güven Ailesi'nin 157 metrekarelik dairesinde her…
Her stilin bir rengi var. Ama sarıyı hangi stilde kullanırsanız kullanın dinamik etkisiyle sizi sıcak…
Özlem Keskin’in Büyükçekmece’deki evindeyiz. 3+1 bu ev 135 metrekare. İç mimar yeğenlerinden aldıkları yardımla dekore…
Kalp kalbe karşı çiçeği bakımı nasıl olmalı ya da nasıl çoğaltılır? Özelliklerinden budama ve sulama…