Portakallı Latte
Kahveyi hazırlayıp bir fincana koyun. Ardından sütü ısıtın ve içine portakal suyunu ekleyin. Sıcak süt karışımını kahvenin üzerine döküp bir kere daha karıştırın. Son olarak bardağa bir dilim portakal bardağa ekleyin.
Tarçını ve kahveyi karıştırıp cezveye koyun. Ardından sütü üzerine ilave edin. Tekrar güzelce karıştırdıktan sonra cezveyi ocağa alın, kısık ateşte köpürene dek pişirin. Ardından hızlıca fincana alıp servis edin.
Baharat karışımı:
Pumpkin Spice Latte için:
Harlı olmayacak ateşte ilk olarak bal kabağı ve baharat karışımını biraz pişirin. Daha sonra toz şekeri ekleyin. Kaynamaya başlayıp şurup kıvamına gelene kadar karıştırın. Vanilya ile sütü karıştırın. Bal kabağına ekleyip blenderden geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Espresso ile karıştırdıktan sonra üstüne baharat ve krema ekleyin.
Su, kahve ve şekeri birkaç dakika çırpın. Daha sonra bu karışımı ocağın üzerine koyun ve ısınana kadar karıştırın. Bu karışımı birer kaşık şeklinde bardaklara ekleyin. Son olarak sıcak sütü kenardan yavaş yavaş içine ekleyin.
Kahveyi hazırlayın ve bir fincana dökün. Sütü ısıtın ve içine kakao, toz tarçın, toz zencefil ve vanilya özünü ekleyerek iyice karıştırın. Sıcak süt karışımını kahvenin üzerine dökün.
Kahveyi hazırlayıp bir fincana doldurun. Sütü ısıtın, içine balı ve toz zencefili ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Sıcak süt karışımını kahvenin üzerine dökün. İsteğe bağlı olarak üzerine tarçın serpiştirerek servis edin.
HAZIRLAYAN: GÜNSELI BÜYÜKSAĞIŞ