Sebzeli burger tarifi ile karşınızdayız. Et yemeyi sevmiyorsanız bu hamburger sizin için ideal.
Sebzeli burger tarifi ile karşınızdayız. Et yemeyi sevmiyorsanız bu hamburger sizin için ideal.
Hazırlama süresi: 30 dakika
İPUCU: Burgerleri bir tepside tek tek dondurup kilitli poşetlerde buzluğa atabilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
100 gr kepekli ekmek içi
400 gr haşlanmış mercimek
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 adet yumurta
60 gr sert vejetaryen peynir
75 gr pancar, rendelenmiş
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Servis için:
4×30 gr dilimlenmiş cheddar peyniri
4 adet burger ekmeği
3 yemek kaşığı domates sosu
1 küçük Yedikule marul
2 adet domates, dilimlenmiş
YAPILIŞI
Fırını 220 °C’de ısıtın. Mutfak robotunda ekmeği kırıntı şeklinde parçalayın, mercimek, sarımsak, yumurta ve peyniri ekleyin, iyice karışıncaya kadar çalıştırın. Pancarı ilave edin ve sonra bu karışımdan 4 adet burger köftesi elde edin.
Burger köftelerinin her iki tarafını yağda 2-3 dakika kızartın. Kızarmış burgerlerin üzerlerine peynir koyup ikiye bölünmüş burger ekmekleri ile birlikte bir fırın tepsisine yerleştirin. Ekmekler kızarana ve peynirler eriyene kadar ızgara yapın.
Domates sosunu ekmeklerin alt parçalarına sürün, üzerine marulu, burgerleri ve domatesleri ekleyin. Ekmeğin üst parçasını kapatıp patates kızartması ile servis edin.