Kategoriler: Dekorasyon Fikirleri

Mevsimin popüler çiçekleri

Begonvil, gül, ortanca ve lavanta… Bahçenizde ve evinizde mevsimin en popüler çiçeklerine yer açın.

Sarıp sarmalayan begonvil
Eğer Akdeniz özlemiyle İstanbul veya çevresinde begonvil yetiştirmek istiyorsanız, Ege ve Akdeniz’de yetişen begonvil türleri yerine Büyükada’da yetişen begonvil çeşidinden alırsanız yetişmesi ve bakımı çok daha kolay olacaktır. Eğer begonviliniz saksıdaysa ve Akdeniz bölgesinin dışında bir yerde yaşıyorsanız en geç kasım ayında bitkinizi korunaklı bir alana taşıyın. Böylece ortam sıcaklığına göre daha az yaprak dökmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca kışın daha az sulamanız gerekir. Begonvil hassas bir bitki olduğundan saksısını değiştirirken dikkat etmelisiniz. Kökünü oynatmadan toprağı ile birlikte başka saksıya aktarmalısınız. Güneşi çok seven bu bitkiyi balkonunuzda yetiştirecekseniz saksısının gölgede kalmasına özen gösterin. Ayrıca çiçekleri açmışsa az su verin. Çok su verirseniz çiçekleri birden bire dökülür.
H&M Home.

Bahçenin en asili gül
Dayanıklı bitkilerdir. Demiri bol kırmızı kumlu ve killi toprakları severler. Az mineralli ve asitli topraklarda verimi ve gelişmeleri düşüktür. Bol güneş ışığını severler. Gölge ve kuytulara gül dikmekten kaçının. Eski güllerinizin yerine yeni gül fidanlarınızı dikmeden önce toprağı derin ve geniş açın, çıkan bu toprak yerine başka yerden veya hazırlamış olduğunuz toprağı koyduktan sonra dikim uygulamasına geçin. Su tutan topraklara dikildiğinde verimli sonuç alınmaz. Hava durumu ve neme göre haftada bir veya iki kez bolca su verin. Sadece toprağını ıslatmak yeterli değildir. İlk sulamadan sonra gözlemlerinize ve toprağın drenajına göre bir kez dahasu vermek gerekebilir.
Zoffany.

Mis kokulu lavanta
Bakımı kolay bir bitkidir, ancak düzenli olarak budanmak ister. Sonbahar aylarında budayabilirsiniz. Budamazsanız sapları odunlaşır ve bu dallardan taze dallar çıkmaz. Bitki altı, yedi senelik olunca odunlaşmasını, budama da engelleyemez. Yenilenmelidir. Güneşli alanları sever. Lavanta çiçekleri soğuğa fazla dayanıklı değildir. Açık güneşli havalar ve taşlık, eğimli yerler yetişmesi için uygundur.

Gölge sever ortanca
Doğrudan güneş ışığı istemez. Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakmak çiçeğin yapraklarına ve çiçeklerine fayda sağlamaz. Kış aylarında ortancanın bulunduğu ortamın 14-15 derecenin altına düşmemesine dikkat edin. Ayrıca susuz bırakmayın. Yaz aylarında ise haftada iki kez sulayın. Sulamadan sonra bitkinin tabağında su kalmamasına çok dikkat edin. Ortancanızda çok büyük bir değişiklik görmediğiniz sürece sulamada kullandığınız kap, ölçü ve su miktarını değiştirmeyin. Kışın oda sıcaklığında su verin. Sık sık saksı değiştirmek ve saksının büyük gelmesi ortancanızın gelişmesini engeller.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Atatürk çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl yapılır? Püf noktalar

Atatürk çiçeği bakımının püf noktalarını anlatıyoruz. Sulamadan yaprakların kızarmasına, budamadan toprak seçimine kadar tüm ayrıntılar...

18 saat önce

Süzgeçten saksı nasıl yapılır? Kendin yap tarifi

Çiçekler için asılabilir saksılar yapıyoruz; hem de 2 farklı şekilde... Yardımcılarımız ise süzgeç ve minik…

19 saat önce

Çamaşır makinesi temizleyicisi nasıl kullanılır?

Çamaşır makinesi temizleyicisi nasıl kullanılır? Çamaşır makinesi temizleyicisi, çamaşır makinesinin dört farklı bölümünde kullanılır.

20 saat önce

Deri mobilya nasıl temizlenir? Hangi malzemelerle temizlenmelidir?

Deri mobilya nasıl temizlenir? Deri mobilyaların temizliğini yaparken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. İşte püf…

22 saat önce

Dış mekan mobilyaları nasıl temizlenir? Kirli ve yıpranmış ise

Bu yazımızda bahçe mobilyalarınızın malzemesine göre nasıl temizlenmesi gerektiğini ve onları daha uzun ömürlü kullanmak…

22 saat önce

Ev turu: Çekmeköy’de 129 m2 3+1 romantik bir düş evi

Çekmeköy'de beyaz ve ahşap dokularla yaşam... 129 metrekarelik 3+1 romantik bir düş evindeyiz. Gelin birlikte…

23 saat önce