Kendin Yap

Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk nedir?

Koruk suyu nasıl yapılır? sorusu, özellikle Ege’de tatile çıkanlar tarafından merak konusu oluyor. Ege bölgesinde pek çok yerde satılan ya da ısmarlanan koruk suyu, ağızda bıraktığı buruk tat ile pek çok kişinin favorisi haline geliyor.

KORUK NEDİR?

Koruk henüz olgunlaşmamış, yeşil haldeki üzüme deniyor. Olgunlaşmamış üzümler ekşi/mayhoş bir tada sahiptir.

Koruk yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’da da şişelenerek satışa sunulur. Koruk üzümü özellikle Ege mutfağında önemli bir yere sahiptir.

KORUK SUYU NASIL YAPILIR?

Koruk suyu yapmak için üzüm koruğu, ıtır otu (padişah otu) ve toz şeker gerekli. Üzümleri saplarından ayırıp yıkayın. Uygun büyüklükteki bir tencereye doldurun ve üzerini bir parmak geçecek şekilde su doldurun. Kısık ateşte kaynamasını bekleyin.

Üzümleri beklerken farklı bir tencereye tülbent serilmiş olan bir süzgeç koyun. Üzümler yarım saat piştikten sonra buraya süzün ve korukların tüm suyunun çıktığına emin olun. Süzülen koruk suyunu tencereye alın, toz şeker ekleyin ve 3 saat kaynamaya bırakın. Kaynama esnasında oluşan tortuları sık sık almanız gerekmekte.

3 saat sonra suya ıtır otu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Sonrasında dinlenmeye alın ve soğuk servis edin. Servis ederken bardağın yarısından az koruk suyu üzerine ise su ekleyerek mayhoş tadı azaltabilirsiniz. Bardağı karıştırarak köpürtüp servis edebilirsiniz.

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Kayısı reçeli tarifi: 1 kg kayısı ile reçel yapılışı

Vişne reçeli tarifi – 1 kg vişne ile reçel nasıl yapılır? (Püf noktalar)

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

59 dakika önce

Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif

Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…

1 saat önce

Ev turu: Ankara’da endüstriyel stilde dekore edilmiş şık bir evdeyiz

Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…

2 saat önce

Salamura yaprak nasıl yapılır? Adım adım tarif ve püf noktalar

Salamura yaprak nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Yaprak salamurası için neler gerekli ya da…

3 saat önce

Atatürk çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl yapılır? Püf noktalar

Atatürk çiçeği bakımının püf noktalarını anlatıyoruz. Sulamadan yaprakların kızarmasına, budamadan toprak seçimine kadar tüm ayrıntılar...

21 saat önce

Süzgeçten saksı nasıl yapılır? Kendin yap tarifi

Çiçekler için asılabilir saksılar yapıyoruz; hem de 2 farklı şekilde... Yardımcılarımız ise süzgeç ve minik…

22 saat önce