Kök sebzeli bonfile tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifi tavuk ile de hazırlamanız mümkün.
Kök sebzeli bonfile tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifi tavuk ile de hazırlamanız mümkün.
Hazırlama süresi: 25 dakika
İPUCU: Beyaz miso ezmesini büyük süpermarketlerde bulabilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy yaban havucu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr bonfile
1 yemek kaşığı beyaz miso ezmesi
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
Süslemek için kişniş yaprağı
YAPILIŞI
Fırını 200 °C’de ısıtın. Havuçları ve yaban havuçlarını uzun şeritler halinde kesin, yağ ile fırçalayın ve 20 dakika fırında kızartın.
Bu arada, bonfileleri 2 ince şinitzel yapmak için oklava ile iyice ezin.
Miso ezmesi ve sirkeyi karıştırıp bu sosu etlere sürün. 15 dakika elektrikli ızgarada (veya ızgara tavasında) pişirin. Kişniş yaprakları ile süsleyip kızarmış sebzeler ile birlikte servis yapın.