Kızılcık marmelatı tarifi ile karşınızdayız. 1 kg kızılcık, şeker ve limon ile hazırlayabileceğiniz kızılcık marmeladının yapımı çok kolay. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Kızılcıkları temizce yıkayın. Bir tencereye koyup bir çay bardağı su eklerken bir-iki taşım kaynatın. Kızılcıkları kaynatmamızın nedeni çekirdeklerini kolaylıkla ayrıştırabilmek. Eğer çok olgun meyveler aldıysanız kaynatmanıza gerek olmayabilir. Ateşten aldığınız kızılcıkları tahta kaşıkla bir tel süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ayırın. Çekirdeklerinden ayrıştırılmış ve ezilip püre haline gelmiş kızılcığın üzerine şekeri ilave edin. Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatın. İşlemin sonuna doğru limon suyunu da ekleyip bir-iki dakika daha kaynatarak ateşten alın. Steril kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatın.
AFİYET OLSUN!
Kızılcık marmelatı tarifi bu şekilde. Aşağıdaki tarifler de ilginizi çekebilir.
Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
Evde limonata nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyorsanız, lezzetli bir serinletici: Çilekli limonata tarifi ile karşınızdayız.…
Çamaşır makinesi lastiği nasıl temizlenir? Temizlenmezse ne olur? Adım adım temizleme yollarını ve neden temizlenmesi…
Ceviz lekesi nasıl çıkar? Ceviz lekesi, inatçı lekelerden biridir. Kumaştan ve elden çıkarma yollarını anlattık.…
Evim ile Ev Turu'nda bu hafta buram buram tarih kokan bir yapıya konuk oluyoruz. İstanbul…
Ofis duvar dekorasyonu, çalışma verimliliğini artırmak, çalışanların motivasyonunu yükseltmek ve genel olarak hoş bir çalışma…
Kadife mobilyalar nasıl temizlenir? Kanepe ya da koltuğunuz kadife ise kullanırken ve temizlerken dikkat edilmesi…