Bahçe

Kalp kalbe karşı çiçeği bakımı, çoğaltılması ve detaylar

Kalp kalbe karşı çiçeği bakımı nasıl olmalı ya da nasıl çoğaltılır gibi soruların yanıtını merak ediyorsanız, Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf, detayları paylaştı.

KALP KALBE KARŞI ÇİÇEĞİ BAKIMI

Kalp kalbe karşı çiçeği bakımı ne kadar kolay gibi görünse de bazı kuralları eksiksiz yerine getirmek gerekir.

Çok fazla suya ihtiyaç duyan bir bitki değildir. Yaşadığınız yerin iklim ve ortam koşulları göz önüne alındığında haftada bir yada iki kere sulama yapabilirsiniz. Havanın serinlediği dönemlerde çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Yine de bu susuz bırakılması anlamına gelmez.

Kalp kalbe karşı çiçeği yaprakları çok sulanmak istemez. Eğer çok fazla sulanırsa yaprakları kahverengileşir. Hatta yumuşama da meydana gelebilir. Yine sulama ihtiyacı nasıl olsa az diye düşünülüp sulanması ihmal edilirse yapraklarda sararma ve dallarda kuruma meydana gelir.

Geçirgen yapılı süzek toprakta bakım sağlamalısınız. Humuslu, organik, kumlu ve ponzalı toprak karışımlarında sağlıklı gelişir.

Güneşe dik açıyla maruz kalmayı sevmez. Fakat bol aydınlık mekanları sever. Filtrelenmiş gün ışığı yani tül arkası ışığı dediğimiz ışıktan faydalanmak ister. Yakıcı olmayan sabah ve akşam güneşine maruz kalabilir. Böylelikle yaprak boyutu da daha iyi gelişecektir. Bol ışık aldığında yaprak renkleri değişir. Pembemsi bir görünüme sahip olur. Işığı çok alamadığında ise yapraklar daha yeşil gözlemlenir. Yaprakları arasında çiçekler açar.

İç ve dış mekanda bakım için uygundur. Soğuğa dayanıklı bir bitki değildir. Fakat hava sıcaklığının normal seyrettiği dönemlerde dış mekanda da bakım yapılabilir. Hava sıcaklığı düşmeden iç mekana alınmalı ve alıştırılmalıdır.

KALP KALBE KARŞI ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Kalp kalbe karşı çiçeği (Ceropegia woodii) çoğaltmak için kesilen dalların üzerinde en az iki yaprak boğumu olmalıdır. Uygun toprağa dal parçası konulup hemen sulanmamak kaydıyla köklenmeye bırakılır. Sera etkisi oluşturarak köklenmesi hızlandırılabilir. Toprağın nemli olması önemlidir.

Yine üzerinde yumru bulunan dallardan köklendirmek daha garantili ve olumlu sonuç almanıza neden olur. Yumruları toprağa bastırın ve su püskürterek nemlendirin. Toprak yüzeyi kurudukça su püskürtmeyi ihmal etmeyin.

KALP KALBE KARŞI ÇİÇEĞİ BUDANIR MI?

Dalları 2 metreye kadar uzayabilmektedir. Fakat o kadar uzun olmasını istemiyorsanız bu dalları budayıp yeniden bitki elde edebilirsiniz. Yani çoğaltma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

KALP KALBE KARŞI ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ

Anavatanı Güney Afrika olan Apocynaceae familyasına ait sukulent türevidir. Bir çok türü vardır. Bunlar ceropegia, ceropegia woodii ve haygartii’dir. Yapraklarının şekli karşılıklı dizilmiş kalbe benzediği için bu güzel ismi almıştır. Sarkan bir formda ve narin bir görüntüye sahip olması nedeniyle son yılların popüler bitkileri arasında yer almayı başarmıştır.

Mumlu dokuda yapraklara sahiptir. Yine yapraklar hafif etli ve suludur. Sarıcı özelliğe sahiptir. Kökleri patates görünümüne sahip yumru köklüdür.

Sarmaşık çeşitleri: Sarıp sarmalayan bitkiler

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şey

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şeyi bir araya getirdik. Bazı durumlarda, temizlik için su kullanmak…

3 saat önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

3 saat önce

Kurtköy’de 85 m2’lik minik ve sevimli bir dairedeyiz

Bu hafta İstanbul Kurtköy'de küçük ve sevimli bir daireye konuk olduk.

4 saat önce

Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl olmalı? İşte 10 püf nokta

Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması ile ilgili püf notaları bir araya getirdik. İşte mum çiçeği…

20 saat önce

Antrenizin güzel kokması için yapmanız gereken 7 şey

Güzel kokulu bir antreye giden yol birkaç temizlik tüyosundan ve güzel kokulardan geçer. Yaratıcı olmaya…

22 saat önce

Tatile çıkarken bulaşık makinesinin kapağını açık bırakmak doğru mu?

Uzun bir tatile çıkarken bulaşık makinesinin kapağını açık mı kapalı mı bırakmalı? Uzmanlar yanıtladı...

22 saat önce