Yazı tüm sıcaklığıyla hissedeceğimiz bir bayram daha yaklaşıyor. Kurban Bayramı’nda hem sevdiklerinize hem kendinize serinleten tatlar armağan etmeye ne dersiniz? Ekici, Kurban Bayramı’nda sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz anları tatlandırmak üzere birbirinden hafif ve lezzetli peynirli tatlılar öneriyor.
Krem peynirle hazırlanan ve yapımı son derece pratik olan bu lezzet, bayram sohbetlerinin en ‘tatlı’ eşlikçisi olacak. İşte serin ve tadına doyulmaz yaz tatlısı tarifi: Kadayıflı Pasta…
Muhallebi Malzemeleri:
Kadayıf Malzemeleri:
Sıvı yağ ve tereyağı tencerede eritilir. Tel kadayıf 1 çay bardağı şeker eklenerek kavurulur, soğumaya bırakılır. Muhallebi için derin bir tencerede süt, şeker ve yumurta sarısı karıştırılır. Un ilave edilerek sürekli karıştırıp pişirilir. Muhallebinin üzerinde gözenekler oluşmaya başlayınca ocaktan alınır. Ocaktan alınan muhallebinin içine krem peynir ve vanilin eklenerek bir çırpıcı yardımıyla çırpılır. Borcam kabın altına kadayıf konulur, üzerine muhallebi ilave edilir. Bir kat daha kadayıf koyularak en üst katmana yeniden muhallebi eklenir ve mevsim meyveleri ile süslenir. Servis etmeden önce en az 1 saat soğutucuda dinlendirilir.
AFİYET OLSUN
Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması ile ilgili püf notaları bir araya getirdik. İşte mum çiçeği…
Güzel kokulu bir antreye giden yol birkaç temizlik tüyosundan ve güzel kokulardan geçer. Yaratıcı olmaya…
Uzun bir tatile çıkarken bulaşık makinesinin kapağını açık mı kapalı mı bırakmalı? Uzmanlar yanıtladı...
Paslanmaz çelik neden paslanır? Paslanmaz çeliğin üzerindeki numaraların anlamını biliyor musunuz? İşte detaylar...
Monokrom nedir? Monokrom renkler dekorasyonda nasıl kullanılır? Püf noktaları nelerdir? Monokrom renkler sadece siyah ve…
Çanakkale Assos'ta bir zeytin bahçesinin içinde, arazinin şartlarına uygun şekilde inşa edilmiş modern taş ev,…