Kızarmış ekmek ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz.
Kızarmış ekmek ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz.
Hazırlama süresi: 10 dakika
GEREKLİ MALZEMELER
600 gr temizlenmiş taze midye
1 adet arpacık soğan, ince doğranmış
1 diş ince doğranmış sarımsak
125 ml sek beyaz şarap
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
Midyeleri iyice yıkayıp kapaklı, kalın tabanlı bir tavaya alın.
Maydanoz hariç kalan malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynatın. Midyelerin eşit şekilde pişmesi için tavayı ara sıra sallayarak 3-4 dakika pişirin.
Kabuklar açıldıktan sonra midyeleri pişirme suyu ile birlikte iki kaseye koyun. Maydanoz serperek servis yapın.