Yemek Tarifleri

Evde vişne suyu nasıl yapılır? -Ev yapımı vişne suyu tarifi

Evde vişne suyu hazırlayabilirsiniz. Bayram ayına geri sayım sürerken, bayram sofralarının en sevilen içeceklerinden vişne suyunun tarifi ile karşınızdayız. Siz de sofralarınızı kendi yaptığınız ev yapımı vişne suyu ile süsleyebilir, sevdiklerinizle keyifle yudumlayabilirsiniz.

MALZEMELER

  • 2 kg vişne
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 kavanoz su (1 litrelik)

EVDE VİŞNE SUYU NASIL YAPILIR?

Evde vişne suyu hazırlamak zor değil. Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayın, kavanozlara yerleştirin. Tencereye su ile şekeri aktarın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın. Ateşi iyice kısın. Kısık ateşteyken kepçe yardımıyla suyundan alın ve içi vişne dolu kavanozlara aktarın.

Yine sterilize edilmiş ve kullanılmamış kapakla sıkıca kapatın. Kavanozları büyük bir tencerenin içine yerleştirin. 5 dakika boyunca kaynatın. Tencereden çıkardığınız kavanozları temiz bir bezle iyice kurulayın. Kavanozları ters çevirerek bir gece boyunca oda ısısında, yerinden kıpırdatmadan bekletin.

VİŞNENİN FAYDALARI

  • Vişneye bordo rengini veren pigment, vücudu hastalıklara karşı koruyor.
  • Antioksidan antoksiyanin maddesi vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
  • Kanser ve kalp hastalıklarının oluşumuna engel oluyor; yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Vişne antoksiyanin maddesi bakımından daha da zengin.
  • Vişnenin diyabet hastalığında şeker seviyesini düşürdüğü, kolon kanserini engellemeye yardımcı olduğu, kas yaralanmalarında ağrıyı azalttığı iddia ediliyor. Geleneksel tıp uygulamalarında gut hastalığının önlenmesi için kullanılıyor.
  • En iyi şekilde faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekiyor. Taze olarak bulunmadığı kış aylarında en iyi tüketim şekli ise kuru vişne yemek. Konserveler, hazır satılan vişne suları ise tercih edilmemeli.
  • Vişnenin zeka açıcı bir etkisi de var. Gelin vişne ile hazırlanmış zeka açan bir karışım hazırlayalım birlikte…

VİŞNELİ SORBE TARİFİ

  • 1 su bardağı ayıklanmış vişne
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Vişneleri robottan geçirin. Su ve şekeri kaynatın. Üzerine vişne ekleyin. Bir taşım birlikte kaynattıktan sonra ateşten alın. Uygun büyüklükte bir kaba dökün. Buzluğa koyun. Kristalize olunca, tam donmadan buzluktan alıp karıştırın. Servise hazır!

VİŞNE ŞURUBU TARİFİ

Tarçın, şeker ve karanfil ekleyerek kaynatılarak hazırlanan vişne şurubunu punch formatında, büyükçe bir kadehin içerisinde şeffaf kepçe ile beraber servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 kg vişne
  • 5 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 su bardağı su

Yapılışı: Vişneler tüm malzemeyle beraber kaynatılıp tel süzgeçten geçirilir. Soğutulup servis edilir.

Kaynak: Evbahçe Dergisi

Yılbaşı menüsüne ek, lezzet tarifleri: Panna Cotta, vişne şurubu, kurabiye

Ramazan sofralarının çok renkli ve en doğal halleri

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Su şişenizi düzgün bir şekilde temizliyor musunuz? İşte siyah küfleri yok etmek için bilmeniz gerekenler

Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…

1 gün önce

Dış mekan için halı seçmenin ipuçları

Dış mekan için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Balkon, teras ve…

1 gün önce

Çok yıllık bitki seçim rehberi

Çok yıllık bitki seçim rehberi ile karşınızdayız. Bahçeniz renklenecek diye her mevsim çiçek dikmekten yoruldunuz…

1 gün önce

65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz: Mavi beyaz dekorasyon

Bodrum Yalıkavak'ta 65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz. Mavi beyaz dekorasyonun hakimiyet sürdüğü bu evi gelin…

1 gün önce

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? İşte 13 örnek

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? Bitkilerle yatak odanızda huzurlu atmosfer oluşturun. Bu 13 örnek sizi…

2 gün önce

Musluklardan sert su lekelerini hiçbir temizleyici kullanmadan çıkarmak mümkün! İşte pratik yöntemler

Musluklardaki su lekeleri, zamanla sert su ve mineral birikintilerinden oluşur. Bu lekeler, muslukların estetik görünümünü…

2 gün önce