Kategoriler: Alışveriş

Evde kıyma yapmanın yolu

Son yıllarda hepimiz yediklerimize daha bir dikkat etmeye başladık. Özellikle de et ürünlerine… Hatta artık kıymayı bile evimizde kendimiz hazırlayabiliriz. Nasıl mı? 

BUNLARA DİKKAT EDİN
Aldığınız kıymanın hijyeninden ve içinde ne eti olduğundan şüphe duyuyorsanız bu sorunu çözmenin en kolay yolu bir kıyma makinesi edinmek. Bu sayede evinizde kıymanızı istediğiniz etten rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

a. Kıyma makinelerinin hemen hemen hepsinde özel aparatlar bulunuyor. Bu özel aparatlar sayesinde sosis, sucuk, içli köfte ya da kebap da yapabiliyorsunuz.
b. Makinelerdeki farklı boyutlardaki et kıyma diskleri sayesinde etinizi istediğiniz kalınlıkta çekmeniz de mümkün.
c. Alacağınız makinenin bıçaklarının paslanmaz çelikten olmasına özellikle dikkat edin. Zaten piyasadaki makinelerin çoğunun bıçak ve diskleri paslanmaz çelikten.
d. Aldığınız kıyma makinesinin tabanının kaymaz olması da önemli bir özellik. Böylece kıyma çekerken makinenin hareket etmesi de engellenmiş oluyor.
e. Bazı kıyma makinelerinde yer alan tersine çalıştırma sistemi de makinede tıkanıklık olmasını engelliyor.
f. Makinelerle birlikte verilen tepsi ve iticiler ise kıyma yaparken işinizi kolaylaştırıyor.~

1. MFW 1550: 261 TL., Bosch.
İdeal kıvamda kıyma çekiyor. Üstelik sosis ve sucuk gibi özel aparatları sayesinde değişik damak zevklerine hitap eden çeşit çeşit lezzetler hazırlanmasını sağlıyor. 500 W gücünde.

2. Promeat Grande: 239 TL., Arnica.
Kıymadan sosise, sucuktan içli köfteye birçok et ürününü en hijyenik şekilde hazırlayan makine, kendi mutfağınızda etleri sağlıkla üretme fırsatı sunuyor. Paslanmaz çelik kıyıcı silindirleri, bıçağı, içli köfte aparatı, sosis sucuk hunisi ve geniş tepsisi bulunuyor.

3. Kıymacı: 339 TL., Arzum.
750 W, 3 fonksiyon bir arada olan makinenin 3 farklı boyutta et kıyma diskleri(ince/orta/kalın) bulunuyor. İçli köfte şekillendiricisi, sucuk-sosis aparatı, paslanmaz çelik bıçak ve kıyma diskleri mevcut.

4. SHB 3051: 109,99 TL., Sinbo.
Güçlü motoru bulunan makinenin kalın, orta ve ince kıyıcı kesme plakaları bulunuyor. Kaymayı önleyici kauçuk ayak, paslanmaz bıçak, sökmesi kolay kıyıcı kapağı da mevcut. Temizlemesi kolay. 2 yıl garantisi var.

5. Kıyma makinesi: 449,90 TL., Tefal.
Ergonomik dizaynı, sosis-sucuk, içli köfte aparatları, metal tepsisi, aksesuar saklama kabı ve fonksiyonel iticisi ile kullanım kolaylığı sağlayan makine, geri döndürme işlevini de sahip.

6. Minso: 309,40 TL., Fakir.
1000 W güce sahip makine; çapları 3, 5,5 ve 7,5 olan üç ayrı paslanmaz kıyma diski ile farklı incelikte kıyma çekebilme özelliğine sahip. İçli köfte ve sosis yapma aparatları, plastik yiyecek koyma tepsisi, plastik itme sapı ve tıkanmayı önleyen “geri alma” sistemi bulunuyor.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

27 dakika önce

Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif

Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…

55 dakika önce

Ev turu: Ankara’da endüstriyel stilde dekore edilmiş şık bir evdeyiz

Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…

1 saat önce

Salamura yaprak nasıl yapılır? Adım adım tarif ve püf noktalar

Salamura yaprak nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Yaprak salamurası için neler gerekli ya da…

2 saat önce

Atatürk çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl yapılır? Püf noktalar

Atatürk çiçeği bakımının püf noktalarını anlatıyoruz. Sulamadan yaprakların kızarmasına, budamadan toprak seçimine kadar tüm ayrıntılar...

20 saat önce

Süzgeçten saksı nasıl yapılır? Kendin yap tarifi

Çiçekler için asılabilir saksılar yapıyoruz; hem de 2 farklı şekilde... Yardımcılarımız ise süzgeç ve minik…

21 saat önce