Enginarlı prosciutto risotto tarifi (2 kişilik)
Evim Dergisi tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 05 Nisan 2022 tarihinde yayınlandı.
İtalya’ya uzanarak bu ülkenin lezzetleriyle bir sofra kurmuştuk. İşte o lezzetlerden biri olan enginarlı prosciutto risotto tarifi…

İtalya’ya uzanarak bu ülkenin lezzetleriyle bir sofra kurmuştuk. İşte o lezzetlerden biri olan enginarlı prosciutto risotto tarifi…

GEREKLİ MALZEMELER

  1. 300 gr risotto pirinci
  2. 1 soğan
  3. 1.2 lt sıcak tavuk suyu
  4. 2 enginar (önceden pişirilmiş)
  5. 100 gr prosciutto
  6. 100 gr toz parmesan
  7. 2 tatlı kaşığı tereyağı
  8. 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  9. Tuz
  10. 1 kahve  fincanı beyaz şarap

YAPILIŞI

Soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip biraz kavurup beyaz şarabı ekleyin. Şarabı çekince 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve karıştırın. Tüm tavuk suyunu çektirin. Sonra enginarları ekleyin. Suyunu çekince ateşten alın, parmesan ve tereyağı ekleyin. 3 dakika demlenmeye bırakın. 

Tarifler, Arda Türkmen/Forneria.

5 ülkeden 5 leziz çorba tarifi: Fransa, Fas, İtalya, Japonya, Tayland

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR