Evde Düzen

Elektrikli ısıtıcı alırken nelere dikkat edilmeli? Isıtıcı rehberi

Elektrikli ısıtıcı alırken nelere dikkat edilmeli? MediaMarkt, soğuk havanın ülkenin birçok yerinde etkisini göstermesiyle tüketicilerin en çok ihtiyaç duyacağı ürünler arasında yer alan, gerek evlerde veya iş yerlerinde gerekse kafe ya da restoranlarda ve hatta açık alanlarda dahi kullanılabilecek elektrikli ısıtıcılar hakkında bilgiler verdi.

Bu rehberde fanlı, yağlı radyatörleri ve elektrikli ısıtıcı denilince akla ilk gelen infrared modellerin detaylarını öğrenebilirsiniz.

ELEKTRİKLİ ISITICI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Elektrikli ısıtıcı denilince akla gelen ilk modeller olan “infrared ısıtıcılar”, ışık desteği ile doğrultulduğu bölgeyi ısıtma özelliğine sahip. Bu nedenle yaydığı ısı geçici olmakla birlikte oldukça kuvvetli bir şekilde ortamı ısıtabiliyorlar. Buna ek olarak ortam yeteri kadar ısındığında kendini durdurma ve soğuduğunda ise tekrar çalıştırma özelliğine sahip olan bu cihazlar, az enerji tüketme özellikleriyle de bazı alternatiflerinden sıyrılıyor. 

Bu cihazların tüketicinin ihtiyacına göre alternatif form seçenekleri bulunuyor. Örneğin fanlı ısıtıcılar, yağlı radyatör, ayak ve infrared ısıtıcılar kendi içlerinde kullanım alanına ve fonksiyonlarına göre çeşitlilik gösteriyor. Mini sobalar, duvara monte edilen ve kule tipi modeller gibi diğer modeller ise farklı özellikleriyle birbirlerinden ayrışıyor. 

FANLI ISITICILAR KÜÇÜK ALANLAR İÇİN TERCİH SEBEBİ

Tüketiciler, elektrikli ısıtıcı alırken öncelikle ürünü nasıl bir ortamda kullanacağını göz önünde bulundurmalı. Örneğin taşınabilirlik özellikleri sayesinde oldukça tercih edilen modellerden olan fanlı cihazlar, soğuk kış günlerinde hızla ısıtılması arzu edilen çocuk odası, banyo, mutfak gibi nispeten küçük alanlarda çokça değerlendiriliyor.

Fanlı ısıtıcılar, modele göre farklı güç değerlerinde olabiliyor ve böylece kademeli ısıtma seçenekleri de sunabiliyor. Fiyatları 149 TL ile 669 TL arasında değişiyor.

ELEKTRİKLİ/INFRARED ISITICILAR KENDİ İÇİNDE FARKLI MODELLERE AYRILIYOR

Infrared ısıtıcılar bütçeye ve kullanım alanına göre oldukça çeşitli seçenekler sunuyor. Bu nedenle tüketiciler öncelikle hangi ve ne kadar büyüklükte bir ortamda bu cihazları kullanacağını iyi hesaplamalı.

Ayaklı ısıtıcılar hem iş yerleri hem de evler için ideal bir tercih. Mini modeller, ayaklı ve taşıma koluna sahip oldukları için ortam fark etmeksizin tercih unsuruyken kule tipi modeller de diğer ürünlerden ekstra özellikleriyle ayrılıyor. Ayaklı modeller ısıyı ortama yayabilirken mini modeller kısa süreli ısınma sağlıyor. Daha modern bir görünüme sahip olan kule tipi modellerde de programlanabilen ısı kontrolü mevcut. 129 TL’den başlayan infrared ısıtıcıların fiyatları 1.249’ye kadar gidiyor. 

TERMOSTATLI CİHAZLAR TASARRUF SAĞLAYABİLİYOR

Ortamın soğuk ya da sıcak olduğunu anlayarak devreye giren termostat özelliği sayesinde cihazlar belirtilen sıcaklığa ulaşınca kendini kapatarak gereksiz enerji harcanmasını engelliyor. 

ZAMANLAYICISI DA VAR

Isıtma gücü gösterildiği ve sıcaklığın takibinin yapılabildiği dijital LCD ekran, uzaktan kumanda gibi ilave özellikler, tüketicilerin ürünleri tercih ederken dikkat ettiği diğer ekstra işlevler arasında yer alıyor. Kule tipi elektrikli ısıtıcı modellerinde ise açma-kapama zamanlayıcısının olması da ön plana çıkan özellikler arasında yer alıyor.

BALKON VEYA TERASLARDA KULLANILABİLİR

Kafe ve restoranların açık alanlarında dikkat çeken bu modeller, evlerin balkon veya teras gibi alanlarında da kullanım imkanı sunuyor. Açık alanlarda kullanılabilen bu ürünler sayesinde tüketiciler, soğuk havalarda dahi evlerinin bu alanlarını değerlendirebiliyor.

YAĞLI RADYATÖRLERİN GENİŞ KULLANIM ALANI BULUNUYOR

Infrared ısıtıcılara alternatif olan yağlı radyatör ısıtıcılar da kalorifer görünümünde olduğundan geniş bir kullanım alanı sunuyor. Havayı kurutmayan bu cihazların fiyatlar 999 TL ile 2.699 TL arasında değişiyor.

Evi sıcak tutmanın püf noktaları nelerdir? Isıtıcı çeşitleri ve özellikleri

Isınırken nasıl tasarruf edilir? İşte 6 kritik bilgi

Evde pratik petek temizleme: Kalorifer bakımı nasıl yapılır?

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Havuz bakımı ve temizliği nasıl yapılır? İşte püf noktalar

Havuz bakımı ve temizliği nasıl yapılır? Listenizi yaparak, yaz boyu havuzunuzda gönül rahatlığıyla vakit geçirebilirsiniz.

4 saat önce

Balkonda sebze yetiştirmek için bilinmesi gerekenler

Balkonda sebze yetiştirmek için bilinmesi gereken püf noktalar vardır. Sizler için domatesten bibere, maruldan maydanoza…

5 saat önce

Evinizdeki beş eşya saman nezlesi semptomlarınızı kötüleştiriyor olabilir

Saman nezlesi olanlar, şu dönemde yüksek alarm durumunda olabilirler ve bazı eşyalar semptomları daha da…

6 saat önce

Düzenli bir ev için hızlı ipuçları ve öneriler

Dağınık bir ev herkesi yorar. Önereceğimiz bu hızlı düzeltmeler ve akılcı ipuçları sayesinde evinizin her…

6 saat önce

Mayıs ayında bitkiler için yapılması gerekenler! Hangi bitkiler ekilir?

Mayıs ayında bitkiler için yapılması gerekenler nelerdir? Mayıs ayında bahçemizde, balkonumuzda ya da odalarımızda bulunan…

6 saat önce

Karavan dekorasyonu ve karavanlı tatilde dikkat edilecekler

Karavan dekorasyonu ile ilgili püf noktaları biliyor musunuz? Tatilde de kendinizi evinizde hissedebilirsiniz! İşte dikkat…

7 saat önce