Dolgulu tavuk tarifi ile karşınızdayız. Özellikle yılbaşı akşamını evde geçirecekseniz, bu tarif yılbaşı sofranıza çok yakışacak! İşte Yemek Girişimcisi Yağız İzgül’den gerekli malzemeler ve yapılışı…
1 kasenin içinde zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırın. Tavuğun içini ve dışını bu karışım ile sıvayın. Bir tencerede iç pilavı hazırlayın. Bunun için pirinci güzelce yıkayıp süzdükten sonra tereyağı ile kavurun. 1,5 su bardağı su ekleyin. 3 dakika harlı ateşte pişirdikten sonra altını iyice kısın.
Tuz, biber, kuş üzümü ve yenibaharı ekleyin. Ciğerleri küçük parçalar halinde doğrayıp ekleyin. Suyunu çektiğinde tavuğu doldurmak için altını kapatın. Her tarafını baharat ve zeytinyağı ile sıvadığınız tavuğu bu pilav ile doldurun.
Kürdan veya yağlı ip ile tavuğu kapatın. Bir fırın poşetine kalan zeytinyağı karışımını doldurun. Tavuğu bu poşete alın, poşeti kapatıp fırın tepsisine koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika nar gibi oluncaya kadar pişirin. Dilerseniz yanında patates ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…
Dış mekan için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Balkon, teras ve…
Çok yıllık bitki seçim rehberi ile karşınızdayız. Bahçeniz renklenecek diye her mevsim çiçek dikmekten yoruldunuz…
Bodrum Yalıkavak'ta 65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz. Mavi beyaz dekorasyonun hakimiyet sürdüğü bu evi gelin…
Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? Bitkilerle yatak odanızda huzurlu atmosfer oluşturun. Bu 13 örnek sizi…
Musluklardaki su lekeleri, zamanla sert su ve mineral birikintilerinden oluşur. Bu lekeler, muslukların estetik görünümünü…