Dolgulu tavuk tarifi ile karşınızdayız. Özellikle yılbaşı akşamını evde geçirecekseniz, bu tarif yılbaşı sofranıza çok yakışacak! İşte Yemek Girişimcisi Yağız İzgül’den gerekli malzemeler ve yapılışı…
1 kasenin içinde zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırın. Tavuğun içini ve dışını bu karışım ile sıvayın. Bir tencerede iç pilavı hazırlayın. Bunun için pirinci güzelce yıkayıp süzdükten sonra tereyağı ile kavurun. 1,5 su bardağı su ekleyin. 3 dakika harlı ateşte pişirdikten sonra altını iyice kısın.
Tuz, biber, kuş üzümü ve yenibaharı ekleyin. Ciğerleri küçük parçalar halinde doğrayıp ekleyin. Suyunu çektiğinde tavuğu doldurmak için altını kapatın. Her tarafını baharat ve zeytinyağı ile sıvadığınız tavuğu bu pilav ile doldurun.
Kürdan veya yağlı ip ile tavuğu kapatın. Bir fırın poşetine kalan zeytinyağı karışımını doldurun. Tavuğu bu poşete alın, poşeti kapatıp fırın tepsisine koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika nar gibi oluncaya kadar pişirin. Dilerseniz yanında patates ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Balkon nasıl yenilenir? Balkon ve bahçelerin eskiyen eşyalarını atmak yerine doğru ürünler ve pratik yöntemlerle…
Havuçlu kek tarifi arıyorsanız, sizler için farklı bir tarifimiz var. Cevizli, portakal kabuklu, karanfilli bir…
Perili ev! Mehtap Selçuk'un İzmir Yusuflu Köyü'ndeki evine konuk olduk. Ev sahibi, perili evin hikayesini…
Boya miktarı nasıl hesaplanır? Basit bir ölçümle odanız için gerekecek boya miktarını hesaplayabilirsiniz. İşte boya…
Kabartma tozunun vakumlanması, halılardan, döşemelerden ve mobilyalardan bakteri ve kokuları gidermek için sıkça kullanılan bir…
Gardenya çiçeği bakımı ile ilgili püf noktalar! Gardenya çiçeği nasıl çoğaltılır, ne zaman çiçek açar,…