Alışveriş

Doğru davlumbazı nasıl seçersiniz? En iyisi hangisi?

Davlumbaz seçerken nelere dikkat etmek gerekir? En iyi davlumbaz hangisi? Tavsiyeler, dikkat edilmesi gereken noktalar ve çeşitler… Evim Dergisi arşivinden…

YENİ BİR DAVLUMAZ ALIRKEN…

Mutfakta sizi buhar ve kokulardan uzak tutacak, şık ve akıllı bir davlumbazın çok şey demek olduğunu unutmayın.

Yeni bir davlumbaza yatırım yaparken mutfağınızın boyutunu ve düzenini göz önünde bulundurun. Çünkü alacağınız davlumbazın mutfaktaki mevcut alanınıza tam olarak oturması gerekir.

Ocağınızın üzerindeki alanı ve yanlardaki dolapları dikkate alarak seçim yapabilirsiniz. Ayrıca hangi davlumbazı alırsanız alın, montajının doğru yapıldığından ve ocak ile arasındaki yüksekliğin yeterli derecede ayarlandığından emin olun.

SLIMLINE BASIC SILVERLINE 60 cm’lik davlumbaz zarif kontrol paneli, kolay temizlenebilir cam yüzey, 2×3 W halojen ledli aydınlatma, max 621 m³ hava çıkışa sahip.

DAVLUMBAZ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Davlumbaz alırken metreküp/saat cinsinden hava emiş gücü ve desibel cinsinden gürültü seviyesi öncelikli tercih nedeniniz olmalı. Farklı hız konumları arasında ciddi emiş gücü ve gürültü seviyesi farklılıkları bulunabileceğinden kurulu ve çalışan bir modeli incelemenizde yarar var.

DAVLUMBAZ MODELLERİ

Elbette dekoratif-estetik öğeler taşıyan (mesela rustik davlumbazlar, metal filtreli vs.) davlumbaz modelleri ilginizi çekecektir ancak fonksiyonlarının da bir o kadar önemli olduğunu asla unutmayın.

NE KADAR GÜÇLÜ DAVLUMBAZ ALINMALI?

Mutfağınızın alanının genişliğine göre emiş gücü ihtiyacı artar. Standart 2,6 metre yüksekliğinde ve 10 metrekare genişliğinde bir mutfağın havasının 26 metreküp olduğu düşünülürse, 500 m3/saat gücündeki davlumbazlar mevcut havayı asgari 3 dakikada temizleyecektir.

ADB 6013 VESTEL Duvar tipi 60 cm’lik davlumbazın emiş gücü 615 m3/saat, 5 kademeli ve cam üstü dokunmatik kontrole sahip.

EN SESSİZ DAVLUMBAZ DEĞİL, EN UYGUN OLANINI SEÇİN

Davlumbazların teknik özellikleri arasında belirtilen azami emiş gücü en hızlı ve gürültülü kademe için geçerli, en düşük hızda kapasite yarı yarıya azalıyor. Büyük mutfaklar için 800 m3/saat kapasiteli davlumbazlar tercih edilmeli. Ses seviyesi için ise 50 desibel altını seçin.

OCAĞINIZIN EBATLARINA UYGUN OLMALI

Davlumbazın ölçüleri 60, 70, 80 veya 90 cm genişliğinde oluyor. Koku yayılmasını önlemek için ocağınızın ebatlarına uygun davlumbazı seçmelisiniz. Yani 60 cm’lik ocak için 60 cm’lik olanı uygun.. Montaj esnasında dikkat etmeniz gereken ocakla davlumbazınız arasında güvenlik mesafesini 45-65 cm arasında uygulanması.

PLSC TENDA 60 PERA 3 kademeli hız ayarı bulunan ürün, 500 m3/saat hava emiş gücüne sahip. Dekoratif eğilimli gövdesi ve dokunmatik dijital göstergesi bulunuyor.

EVİNİZE ALACAĞINIZ MOBİLYALARI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Evinize alacağınız eşyaları seçerken hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiği konusunda öneri ve tavsiyeler arıyorsanız “Alışveriş” sayfamız tam size göre…

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Balkonunuz 8 adımda yeni gibi olsun

Balkon nasıl yenilenir? Balkon ve bahçelerin eskiyen eşyalarını atmak yerine doğru ürünler ve pratik yöntemlerle…

2 gün önce

Havuçlu kek tarifi: Cevizli, portakal kabuklu tarif

Havuçlu kek tarifi arıyorsanız, sizler için farklı bir tarifimiz var. Cevizli, portakal kabuklu, karanfilli bir…

2 gün önce

Perili ev! İzmir’de bir köydeki taş evi gezdik

Perili ev! Mehtap Selçuk'un İzmir Yusuflu Köyü'ndeki evine konuk olduk. Ev sahibi, perili evin hikayesini…

2 gün önce

Boya miktarı nasıl hesaplanır? Duvarlarınız için boya almadan önce dikkat

Boya miktarı nasıl hesaplanır? Basit bir ölçümle odanız için gerekecek boya miktarını hesaplayabilirsiniz. İşte boya…

3 gün önce

Makinenize zarar vermeden karbonatı süpürebilir misiniz? Uzmanlar yanıtladı

Kabartma tozunun vakumlanması, halılardan, döşemelerden ve mobilyalardan bakteri ve kokuları gidermek için sıkça kullanılan bir…

3 gün önce

Gardenya çiçeği bakımı nasıl yapılmalı ve nasıl çoğaltılır?

Gardenya çiçeği bakımı ile ilgili püf noktalar! Gardenya çiçeği nasıl çoğaltılır, ne zaman çiçek açar,…

3 gün önce