Ballı balkabağı tatlısı tarifi ile karşınızdayız. A ve C vitamini açısından zengin, yüksek lif kaynağı ve çok güçlü bir antioksidan olan balkabağı, yılbaşı akşamı için güzel bir tatlı tercihi olabilir.
Tatlıda rafine şeker yerine, hakiki bal kullanmak, kan şekerinin ani yükselmesini önlemek için tarçın ilave etmek ve birçok vitamin, mineral ve Omega 3 yağ asitlerinden zengin bir kaynak olan ceviz eklemek balkabağı tatlısını daha besleyici bir hale getiriyor. Bir porsiyonu 223 kalori olan şekersiz balkabağı tatlısını, yılbaşı akşamında bir porsiyon tüketebilirsiniz.
Malzemeler (4 porsiyon): 3 su bardağı su, 5 tane çubuk tarçın, 2 dilim balkabağı, 2 yemek kaşığı tahin, 1 yemek kaşığı bal, ceviz
Hazırlanışı: Tarçını su ile 10 dakika kaynatın. Kaynamış tarçınlı suyu soğumaya alın. Kabakları soyup dilimledikten sonra soğuttuğunuz tarçınlı suya ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Porsiyon kontrolüne dikkat ederek bal, tahin ve cevizle servis edebilirsiniz.
Tarif: Acıbadem Taksim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker
Kabak tatlısı tarifi (Pekmezli, tahinli, fırında, tencerede 4 tarif)
Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…
Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…
Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…
Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…
Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…
Salamura yaprak nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Yaprak salamurası için neler gerekli ya da…