Kategoriler: Kendin Yap

Anneniz için çerçeveleyin!

Anneler gününe sayılı süre kala hala ne hediye alacağınızı düşünüyorsanız, ‘kendin yap’ stili el emeği bir hediye ile annenizi mutlu edebilirsiniz. Anneniz için hazırlayabileceğiniz iki farklı dekoratif çerçeve önerimizi inceleyerek annenizin evini hoş bir şekilde süslemesini sağlayabilirsiniz.

Renk kartelalarından fotoğraf
Evinizi boyarken incelediğiniz ya da dergi ekinden çıkan renk kartelalarını kullanarak annenize özel eşsiz bir hediye hazırlayabilirsiniz. Öncelikle annenizin seveceği fotoğrafları seçin. Renk kartelaları geniş bir zemin üzerindeyse fotoğrafların boyutlarına uygun olacak şekilde kesin, küçük ya da ince kartelalarınız varsa parçaları bir araya getirerek yapıştırın. Fotoğrafları bilgisayarınızda siyah-beyaz renge çevirin ve yazıcınızın ayarlarını kestiğiniz kartelalara uygun olacak şekilde ayarladıktan sonra fotoğrafları kartelalara basın. Farklı tonlarda kartelaları kullanarak çerçevenizi istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Anneniz bu enteresan hediyeyi çok sevecek!

Kelebek aile ağacı
Baharı çağrıştıran kelebeklerle hazırlayacağınız bir düzenleme eminiz ki annenizin hoşuna gidecek. Hazır kelebek şeklindeki süsleri kullanarak ya da farklı renklerdeki kağıtlarla kendiniz kelebek şekli yaparak veya elinizde bulunan kelebek şekli çıkaran zımbalarla kelebek şekli oluşturabilirsiniz. Farklı şekilde bir zımbanız varsa bu uygulamada onu da kullanabilirsiniz. Kelebeklerinizi aile ağacı oluşturacak şekilde düzenlemenizi öneriyoruz. Her bir rengi farklı jenerasyonları ayırmak için kullanabilirsiniz. Kelebekler üzerine aile üyelerinin isimlerini yazabilirsiniz. Kelebekleri çerçeve ölçülerinde keseceğiniz beyaz bir kartona yapıştırın. Yerleştirmeden önce kalemle yerlerini işaretleyerek daha kolay bir düzenleme yapabilirsiniz. Altına da aileniz için anlamlı bir söz ya da ailenizin adını yazabilirsiniz. Çerçeveniz duvarda sergilenmeye hazır!

Fotoğraflar:BHG

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Kahkaha çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kahkaha çiçeği (Petunya) püf noktaları

Kahkaha çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? Petunya nedir? Özellikleri nelerdir? Merak edilen soruların…

1 saat önce

Halkalı’da 220 metrekarelik modern bir dairedeyiz (Video-ev turu)

İstanbul'da Halkalı Atakent Sitesi'nde Tuğba Hanım'ın bahçeli 220 metrekarelik dairesinde konuk olduk. Daire, modern dekorasyonu…

2 saat önce

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? İşte 5 farklı bitki

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? Kuzey cephede bakım sağlanacak olan bitkiler çok sulama istemezler ve…

21 saat önce

Sıradan görünen mutfağınıza 5 adımda yenilik katın

Klasik bir mutfağınız var ve artık çok sıradan görünüyor. Yenilemek için basit ama etkili bu…

23 saat önce

Evde herkesin temizlemeyi unuttuğu kirli nokta

Bir anne, evlerde sıklıkla gözden kaçan bir noktanın on yıldan fazla bir süredir temizlenmemiş olabileceğini…

1 gün önce

Ev turu: Retro çizgide hayat dolu bir kurgu!

Ergör çiftinin Feneryolu'ndaki evlerine konuk olduk. Bu ev gezmesinde minimalist stilden retro stile geçen bir…

1 gün önce