Kategoriler: Kendin Yap

Annelere özel

Anneler gününde annenize kendi hazırlayacağınız bir hediye verebilirsiniz. El becerilerinizi kullanarak yapacağınız bir hediye sıradan hediyelere göre çok daha anlamlı olacaktır. Tabii ki anneniz için yapabileceğiniz birçok hediye seçeneği var. Bizim önerimiz annelerin çok sevdiği mumlarla yapabileceğiniz bir düzenleme.

Kokulu yada kokusuz çok uygun fiyatlarda alabileceğiniz sade mumları elinizde bulunan, ev dekorasyonunda ya da diğer projelerde kullandığınız duvar kağıtları ile dekore edebilirsiniz. Bu düzenlemede sadece duvar kağıdı değil, hoş ambalaj ya da paket kağıtlarını, dergi ya da eski kitap sayfalarını bile kullanabilirsiniz.

Kullanacağınız duvar kağıtlarını mumu kaplayacak boyutlarda kesebilirsiniz. Eğer yırtılmış kağıt görünümünü seviyorsanız duvar kağıtlarını yırtarak da uygun boyutlara getirebilirsiniz. Kestiğiniz duvar kağıdı parçalarının arkasına dekupaj tutkalı sürerek mum üzerine yapıştırın. Kağıt üzerine boydan boya bastırarak altta kalan havayı çıkarın. Eğer tutkalın fazlası kenarlardan çıkmışsa nemli bir bezle silerek temizleyin. Kağıdın üzerinden de tutkal uygulayarak kağıdın yerini sağlamlaştırın.

Duvar kağıdının üzerini düğme, dantel, boncuk, kurdele ve çeşitli süslümelerle istediğiniz gibi renklendirebilirsiniz. Sıcak tutkal tabancası kullanarak süslerin daha iyi yapışmasını sağlayabilirsiniz.

Fotoğraf: Mod podge rocks

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Bitkilerin altına neden tabure koyulur?

Bitkilerin altına neden tabure koyulur? Son yıllarda bitkilerin altına tabure koyanların sayısı oldukça arttı. İşte…

1 saat önce

Kahkaha çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kahkaha çiçeği (Petunya) püf noktaları

Kahkaha çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? Petunya nedir? Özellikleri nelerdir? Merak edilen soruların…

3 saat önce

Halkalı’da 220 metrekarelik modern bir dairedeyiz (Video-ev turu)

İstanbul'da Halkalı Atakent Sitesi'nde Tuğba Hanım'ın bahçeli 220 metrekarelik dairesinde konuk olduk. Daire, modern dekorasyonu…

4 saat önce

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? İşte 5 farklı bitki

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? Kuzey cephede bakım sağlanacak olan bitkiler çok sulama istemezler ve…

23 saat önce

Sıradan görünen mutfağınıza 5 adımda yenilik katın

Klasik bir mutfağınız var ve artık çok sıradan görünüyor. Yenilemek için basit ama etkili bu…

1 gün önce

Evde herkesin temizlemeyi unuttuğu kirli nokta

Bir anne, evlerde sıklıkla gözden kaçan bir noktanın on yıldan fazla bir süredir temizlenmemiş olabileceğini…

1 gün önce