Bahçe

Anemon çiçeği bakımı, anlamı, sulama ve çoğaltma detayları

Anemon çiçeği bakımı ve anlamı sıklıkla merak ediliyor. Denizşakayığı olarakta bilinen anemon çiçeği, Fransızcada dağ lalesi anlamına gelir. Latincesi Anemone coronaria L.’dir. Ülkemizde özellikle İzmir, Aydın ve Antalya etrafında Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde çalılıklar, makilikler, otlaklar, çayırlar, meralar, yol kenarları, kayalık, taşlı, çakıllı kurak yamaçlarda yayılım gösteren çok yıllık otsu bir bitkilerdir.

Yaklaşık 200’e yakın türü vardır. Doğal olarak yetişen bu bitki, ilkbaharda güzel çiçelerini açar.Yöresel adları taçlı kırlalesi, güllale, rüzgar çiçeğidir. Düğünçiçeğigiller familyasından endemik olmayan, 30 cm kadar boylanabilen çok yıllık, otsu bitkilerdir. Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf, Anemon çiçeği bakımı ile ilgili detayları paylaştı.

ANEMON ÇİÇEĞİ BAKIMI

Yarı gölge veya gölge yerlerde yaşayabilir. Organik maddece zengin, kumlu ve taneli gevşek topraklarda yaşamayı sever.

Pençem yapısıyla üretimi soğan ve yumru kökleriyle yapılmaktadır. Her bir pençem parçası yeni bir fide demektir. Yeni filizlenirken görsel olarak maydanozu andırır. Her biri iri maydanoz yaprağına benzer. Üç dalın ortasından sürgün vermeye devam eder ve 6-7 cm olduktan sonra çiçek açar.Açılmamış hali yandan çanı andırır. Açıldığında ise papatyaya benzer. 

Toprağın uzun süre kuru kalmasına müsaade edilmemelidir. Çünkü nemli topraklarda yaşamayı sever. Toprak kurudukça sulama yapılmaldır. Ama bu suya boğmak anlamına gelmez. Bol miktarda ve düzensiz sulama yapıldığı takdirde yumru köklerin çürümesine neden olursunuz.

Medikal özelliğe sahiptir. Fakat gıda olarak tüketilmesi zararlıdır. Zehirleyici etkisi bulunmaktadır.

Peyzaj alanında özellikle bahçe, park gibi yerlerde çokca yer verilen bir bitkidir. Yaprakları görünüm olarak üçlü şekilde birleşik, çok parçaya ayrılmış şekilde ve her biri saplı dikdörtgenimsi yapıya sahiptir.

ANEMON ÇİÇEĞİ ANLAMI

Anemon çiçeği anlam olarak gençliği simgelemektedir.

ANEMON NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR?

Nisan-Mayıs aylarında sıcaklıkla birlikte çiçeklenirler. Beyaz, kırmızı, mavi, mor, eflatun, pembe renklerde çiçeklerini açar. Yıl boyunca çiçekli kalmaz. Sadece birkaç ay çiçeklidir.

ANEMON ÇİÇEĞİ NE ZAMAN DİKİLİR?

Eylül ayında bu yumruları dikebilirsiniz. Ilıman bir bölgede yaşıyorsanız ve hava biraz kuruysa yani nem oranı düşükse bir iki kere sulama yapabilirsiniz. Çünkü anemon çiçeği nemli ortamları seven bir bitkidir. Tohumlarını mart ayında toprakla buluşturabilirsiniz.

Eylül ayında açan çiçekler nelerdir? İşte 8 renkli çiçek

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Su şişenizi düzgün bir şekilde temizliyor musunuz? İşte siyah küfleri yok etmek için bilmeniz gerekenler

Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…

23 saat önce

Dış mekan için halı seçmenin ipuçları

Dış mekan için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Balkon, teras ve…

1 gün önce

Çok yıllık bitki seçim rehberi

Çok yıllık bitki seçim rehberi ile karşınızdayız. Bahçeniz renklenecek diye her mevsim çiçek dikmekten yoruldunuz…

1 gün önce

65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz: Mavi beyaz dekorasyon

Bodrum Yalıkavak'ta 65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz. Mavi beyaz dekorasyonun hakimiyet sürdüğü bu evi gelin…

1 gün önce

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? İşte 13 örnek

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? Bitkilerle yatak odanızda huzurlu atmosfer oluşturun. Bu 13 örnek sizi…

2 gün önce

Musluklardan sert su lekelerini hiçbir temizleyici kullanmadan çıkarmak mümkün! İşte pratik yöntemler

Musluklardaki su lekeleri, zamanla sert su ve mineral birikintilerinden oluşur. Bu lekeler, muslukların estetik görünümünü…

2 gün önce