Kendin Yap

Amasra salatası tarifi

Amasra salatası tarifi ile karşınızdayız. Amasra salatası nasıl yapılır? sorusu son günlerde sıklıkla araştırılıyor. Gerekli malzemeler ve yapılışını anlattık.

Bir liman kenti olan Amasra tarihi yapıları ve doğası ile oldukça popüler. Amasra’ya gidince mutlaka yapılması gerekenler arasında Karadeniz’in taze balıklarını tatmak var. Balığın en önemli eşlikçisi ise ünü dünyaya da yayılan Amasra Salatası yer alıyor. Peki, Amasra Salatası nasıl yapılır? Malzemeleri neler, özelliği ne? İşte tarifimiz…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 salatalık
  • 1 domates
  • 1 küçük beyaz kuru soğan
  • 1 demet marul
  • 1 yeşilbiber
  • 1 kâse reyhan, taze soğan, tere, semizotu,
  • 1 küçük kâse karışık turşu
  • Maydanoz, kekik, nane, radika, dereotu karışımı
  • 5-6 zeytin
  • Küçük bir kırmızı lahananın ¼’ü
  • 1 kırmızı biber
  • 1-2 turp
  • 1 turşuluk kırmızı pancar

Sos için;

  • 1 çay bardağı sirke
  • 1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz

AMASRA SALATASI NASIL YAPILIR?

Malzemeleri güzelce yıkayın ve sularından arındırın. Marulları servis tabağının altına yerleştirdikten sonra üzerine sırayla uzun şeritler halinde doğranmış beyaz soğan, yuvarlak kesilmiş domates dilimleri, salatalık, yeşil biber ve taze soğan ekleyin.

İrice doğradığınız yeşillikleri, ince doğranmış kırmızı lahana ve turşuları ekleyin. Ardından yarım ay şeklinde kestiğiniz pancar turşusunu, servis tabağının çevresine sıralayın.

İstediğiniz şekillerde kestiğiniz havuç, turp, kırmızı biber ve zeytin ile salatanın üzerini süseyin. Bir kavanoz ya da kasede tüm sos malzemelerini karıştırıp salatanın üzerinde gezdirin.

AFİYET OLSUN.

Amasra Kaymakamlığı balığın yanında yenmesi önerilen meşhur Amasra salatası için şu bilgileri paylaşıyor: “Amasra salatasının en büyük özelliği tamamen mevsime göre, en taze malzemelerle ve turşularla hazırlanıyor olması. Bir salata için 27 farklı çeşit malzeme kullanılıyor. Genellikle en alta marul, soğan, maydanoz, roka, semizotu, taze soğan daha sonra bunların üzerine havuç rendesi ve turşu çeşitleri, en üste ise çeşitli şekiller verilmiş, süslü püslü havuçlar,turplar ve salatalıklar koyuluyor. Sirke, limon ve sızma zeytinyağı ile salata tamamlanıyor. Malzemeler bu kadar taze ve doğal olunca, yemelere doyulmuyor”

Amasra salatası tarifi bu şekilde. Aşağıdaki tariflerimizi de deneyebilirsiniz…

Izgara somonlu kinoa salatası tarifi

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Atatürk çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl yapılır? Püf noktalar

Atatürk çiçeği bakımının püf noktalarını anlatıyoruz. Sulamadan yaprakların kızarmasına, budamadan toprak seçimine kadar tüm ayrıntılar...

20 dakika önce

Süzgeçten saksı nasıl yapılır? Kendin yap tarifi

Çiçekler için asılabilir saksılar yapıyoruz; hem de 2 farklı şekilde... Yardımcılarımız ise süzgeç ve minik…

1 saat önce

Çamaşır makinesi temizleyicisi nasıl kullanılır?

Çamaşır makinesi temizleyicisi nasıl kullanılır? Çamaşır makinesi temizleyicisi, çamaşır makinesinin dört farklı bölümünde kullanılır.

2 saat önce

Deri mobilya nasıl temizlenir? Hangi malzemelerle temizlenmelidir?

Deri mobilya nasıl temizlenir? Deri mobilyaların temizliğini yaparken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. İşte püf…

4 saat önce

Dış mekan mobilyaları nasıl temizlenir? Kirli ve yıpranmış ise

Bu yazımızda bahçe mobilyalarınızın malzemesine göre nasıl temizlenmesi gerektiğini ve onları daha uzun ömürlü kullanmak…

4 saat önce

Ev turu: Çekmeköy’de 129 m2 3+1 romantik bir düş evi

Çekmeköy'de beyaz ve ahşap dokularla yaşam... 129 metrekarelik 3+1 romantik bir düş evindeyiz. Gelin birlikte…

6 saat önce