Evcil Hayvanlar

Akvaryum seçimi nasıl yapılmalıdır?

Akvaryum seçimi nasıl yapılmalıdır? İçinde ışık olması şart mıdır? Suyu ne kadar konulmalı? İşte detaylar…

Akvaryumlar içinde canlıların rahat bir şekilde yaşayabilmesi adına oldukça konforlu bir şekilde tasarlanıyor. Ancak bazı akvaryumlar canlıların kaliteli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi adına yetersiz kalabiliyor. Bu gibi durumların yaşanmaması adına, hayvansever olan kişiler akvaryum seçimi nasıl yapılmalıdır? sorusunun cevabını araştırıyor.

Eğer sizler de evinizde akvaryumda yaşayan bir canlı besliyorsanız akvaryum seçimi yaparken aşağıdaki kriterlere dikkat edebilirsiniz. Bu kriterlere dikkat etmeniz durumunda hayat arkadaşı olarak benimsediğiniz evcil hayvanınızın daha kaliteli bir yaşam sürmesini sağlamanız mümkün. İşte akvaryum seçimi nasıl yapılmalıdır? sorusunun cevabı;

AKVARYUM SEÇİMİ NASIL YAPILMALIDIR?

  • Öncelikle akvaryum seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken ilk nokta akvaryumda beslenecek olan canlıların sayısı ve büyüklüğü! Akvaryumda besleyeceğiniz canlıların sayısı ne kadar fazla ise akvaryumun büyüklüğü de o kadar fazla olmalı. Bu nedenle ilk olarak ne kadar fazla canlının akvaryumun içinde yaşayacağını göz önünde bulundurmalı, ardından ne bu canlılar için yeterli yaşam alanı olması için ne kadar büyüklükte bir akvaryuma ihtiyacın olduğu belirlenmeli. Bu adımın gerçekleştirilmesinin ardından ikinci adıma geçiş yapılabilir.
  • Akvaryumların üretiminde kimi zaman mika ya da cam kullanımı gerçekleştirilebiliyor. Mika akvaryumlar uygun fiyatlı olması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor olsa da cam akvaryumların tercih edilmesi öneriliyor. Balıklarınızın ya da diğer su canlılarınızın sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesini istiyorsanız tercihinizi cam akvaryumlardan yana kullanabilirsiniz.
  • Akvaryum seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise akvaryumun camının kalın olması. Cama gelebilecek olan herhangi bir darbede camın direkt kırılmaması ve içerisinde bulunan canlıların zarar görmemesi adına akvaryum camının kalın olmasın son derece önemli.  Bu nedenle akvaryum seçimi yaparken seçiminizi kalın camlı akvaryumlardan yana kullanabilirsiniz.
  • Akvaryum içerisinde belli başlı malzemelerin olması gerekiyor.  Dikkat edilmesi gereken ilk kısım ise akvaryumda mutlaka bir kapağın bulunması gerektiği oluyor. Akvaryuma hem su ekleyebilmek hem de su tahliyesini yapabilmek için akvaryumun kapağının büyük bir önemi var. Bunun yanı sıra akvaryumda kapak olmaması durumunda dışarıdan akvaryuma bakteri girmesi de kolaylaşabiliyor.
  • Kapaktan sonra akvaryum içerisinde olması gereken bir diğer aparat ise şüphesiz ki ısıtıcı. İdeal sıcaklığın olması için akvaryumun içerisinde ısıtıcı olması gerekiyor. Sizler de bütçenize uygun bir ısıtıcı alarak akvaryumdaki balıklarınızın daha kaliteli bir şekilde yaşamasını sağlayabilirsiniz.

AKVARYUMUN İÇİNDE IŞIK OLMASI ŞART MIDIR?

Akvaryum hakkında en çok merak edilen ve araştırılan sorulardan bir tanesi de akvaryumun içinde ışık olması şart mıdır? sorusu oluyor. Genellikle pek çok kişi gördüğü estetik akvaryumlar sebebiyle akvaryumun içerisinde ışığın olmasının şart olduğunu düşünüyor. Ancak akvaryumda ışık alarak büyümesi gereken canlı bir bitki yoksa akvaryumun içerisine ışık yerleştirmek şart değil. Balıkların sağlıklı ve konforlu bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için günlük olarak doğal kaynaktan alınan ışık yeterli oluyor. Bu nedenle sizler akvaryumun içinde canlı bir bitkiye yer vermediyseniz ve bu bitkinin ışık alması gerekmiyorsa akvaryumun içine ışık yerleştirmek zorunda değilsiniz. Balıklarınızı günışığı ile de oldukça sağlıklı bir şekilde büyütebilirsiniz! 

AKVARYUM SUYU NE KADAR KOYULMALI?

Akvaryum suyunun doğru bir şekilde ayarlanması akvaryumdaki canlıların konforu adına oldukça önemli. Bu nedenle akvaryumunuzun suyunu ayarlarken dikkatli olmanızda fayda var. Eğer sizler de akvaryuma ne kadar su koymanız gerektiğini bilmiyorsanız akvaryumunuzun üçte ikisini dolduracak şekilde su ayarlaması gerçekleştirebilirsiniz. Olabildiğince dinlenmiş su takviyesi gerçekleştirmeniz öneriliyor. Bu şekilde dinlenmiş, bir diğer adı ile saf su eklemesi gerçekleştirmeniz  durumunda balıklarınızın daha uzun süre, kaliteli bir şekilde yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Akvaryum bitkileri nelerdir? İşte isimleri ve özellikleri

Harika Pelin Şengül

Paylaş
Yayımlayan
Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Fırında pırasalı tavuk tarifi (6 kişilik)

Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek...

7 saat önce

Beyaz sirke ile temizleyebileceğiniz 11 şey

Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…

12 saat önce

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar? A’dan Z’ye tüm detaylar

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…

12 saat önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

13 saat önce

Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif

Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…

14 saat önce

Ev turu: Ankara’da endüstriyel stilde dekore edilmiş şık bir evdeyiz

Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…

14 saat önce