Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi

Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi ile karşınızdayız. Ayvanın sadece tatlısı olur sanmayın, zeytinyağlılarda ve et yemeklerinin yanında da mayhoş tadıyla harika sonuçlar veriyor.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 adet iri ayva,
  • 2 orta boy kereviz,
  • 1.5 bardak su,
  • 1 tatlı kaşığı un,
  • İki diş ince kıyılmış sarımsak,
  • 15-20 adet arpacık soğanı,
  • 2 adet dilimlenmiş havuç,
  • Yarım bardak zeytinyağı

YAPILIŞI

Küçük yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsakları ve havuçları da atarak, sarımsaklar pişip yarı saydam bir hal alana kadar kavurmaya devam edin. Üzerine bir bardak su koyarak havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte suyunu kaçırmadan pişirin.

Bu arada ayvaların kabuklarını soyun, doğrayın, çekirdeklerini çıkarın ve kararmaması için limonlu suyla ovun. Kerevizleri de soyup küp küp doğrayın. Havuçlar yumuşayınca ayvaları ve kerevizi üzerine yerleştirin.

Kalan yarım bardak soğuk suyla unu iyice karıştırdıktan sonra üzerlerine dökün. Kararınca tuz ekledikten sonra kısık ateşte ayvalar iyice pişip bir kürdan rahatça batar hale gelinceye kadar pişirin.

Ayva dünyada en çok nerede yetiştiriliyor biliyor musunuz? Tabii ki Türkiye’de… Dünyanın birçok yerinde tanınmayan ya da ticari bir ürün olarak satılmayan bu meyve bizim için vazgeçilmez bir tat.

Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi
Tarif: EvBahçe Fotoğraf: Ozan Kutsal

Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi bu şekilde. Aşağıdaki tariflerimiz de ilginizi çekebilir.

Ayvalı kek tarifi- 3 adet ayva ile leziz kek

Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif