Zeytinli focaccia tarifi (8 KİŞİLİK)

Zeytinli focaccia tarifi (8 KİŞİLİK)

Zeytinli focaccia tarifi ile karşınızdayız. İtalya’nın geleneksel lezzetlerinden focaccia’yı evde yapmayı denemeye ne dersiniz? Bu 8 kişilik zeytinli tarifin yapımı çok kolay. İşte adım adım yapılacaklar ve gerekli malzemeler…

MALZEMELER

  • 700 gr un
  • 500 ml su
  • 10 gr toz şeker
  • 20 gr tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 10 gr kuru maya
Yaprak formlu tabak, Paşabahçe. Bakır kupalar, Crate&Barrel. Ahşap servisler, peçete, eldiven, Porland. Galvaniz servis tabağı, Mudo Concept. Kurulama bezi, çatal bucak takımı, Ikea. Peçete halkası, Linens.

Üzeri için:

  • 3-4 dal dereotu
  • 1 kase yeşil zeytin
  • 1-2 tutam deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri.

YAPILIŞI

Kuru mayayı, şekeri ve 100 ml ılık suyu bir kapta karıştırın ve 15 dakika kadar, mayanın aktif olması için bekleyin. Unu, suyu ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru iyice yağlanmış (3 yemek kaşığı kadar) çukur bir kabın içine aktarın. Üzerini streçleyin, oda ısısında 1 saat mayalanması için dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen tepsiye ters çevirerek aktarın. Elinizle bastırarak tepsinin her tarafına eşit şekilde yayın. Parmak uçlarınızla bastırarak delikler açın, boşlukların içine yeşil zeytin yerleştirin. Taze fesleğen dalları ile süsleyin. İsteğe göre rendelenmiş parmesan peyniri ile biraz deniz tuzu serpin. 15 dakika daha oda ısısında dinlendirin. 200 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin.

Zeytinli kahvaltı keki tarifi (6 kişilik)