Yılbaşı mönüsüne iki lezzet

0

PANNA COTTA

Malzemeler:

•1 litre krema • 1 litre süt • 125 gr pudra şekeri • 3 paket vanilya • 6 yaprak jelatin

Yapılışı:
Süt ve krema karıştırılır, şeker de eklenir. Son olarak vanilya da eklenip kısık ateşte kaynatılır. Jelatin çok az bir buzlu suda bekletilerek yumuşatılır. Bu su kaynayan karışıma ilave edilerek tekrar kaynatılır. Kaynayınca kaselere koyulup soğutulur. Soğuyunca meyve veya meyve sosuyla servis edilir.


VİŞNE ŞURUBU


Malzemeler:

•1 kg vişne •5 adet karanfil •1 çubuk tarçın •3 su bardağı su

Yapılışı:
Vişneler tüm malzemeyle beraber kaynatılıp tel süzgeçten geçirilir. Soğutulup servis edilir.

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.