Yeni nesil 5 çayı tarifleri

0

5 çayı tarifleri

Günün en güzel saatlerinden biri, sohbetin koyulduğu akşam üzerlerinde 5 çayı keyfi bir başkadır. Hafif ve sağlıklı lezzetlerle bu zaman dilimini daha da neşelendirin!

ANİDEN GELEN KONUKLARA
Ansızın gelen misafirleriniz için milföyden tek kişilik pizzalar hazırlayabilirsiniz.

MİLFÖYLÜ BAHAR PİZZASİ (4 KİŞİLİK)
MALZEMELER: 8 yaprak hazır milföy hamuru • 2 adet kuşkonmaz • 8 adet renkli kiraz domates (sarı ve kırmızı) • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri Sosu için: 15 adet kiraz domates • 1 tatlı kaşığı toz şeker • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber • 1 dal taze kekik • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı sirke • 1 adet büyük boy kapya biber • 4-5 dal dereotu

YAPILIŞI: Sosu için kiraz domatesi dilimleyin. Isıya dayanıklı küçük bir fırın kabına aktarın. Üzerine şekeri, toz biberi, taze kekiği, zeytinyağını ve zar şeklinde doğranmış kapya biberi ekleyin. Harmanlayıp 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, kıyılmış dereotu ile birlikte harmanlayın. Milföy hamurlarını yağlı kağıt serilmiş ısıya dayanıklı fırın tepsisine, içini tamamen kaplayıp zemin oluşacak şekilde yayın. Üzerine hazırladığınız sosu sürün. Enine kesilmiş kiraz domatesleri, üçe veya dörde böldüğünüz kuşkonmazları yerleştirin. En son rendelenmiş mozzarella peynirini serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.

Servis tabağı, Mudo Concept.

ESKİLER ŞENLENDİRSİN!
Antika fincanlar, kesme bardaklar, sakız gibi danteller… Çay sofralarınızı vintage detaylarla şıklaştırın.

UNSUZ, YAĞSIZ, ŞEKERSİZ KEK (4 KİŞİLİK)
MALZEMELER: 3 adet yumurta • 5 yemek kaşığı kakao • 1 kahve fincanı keçiboynuzu pekmezi • 50 gr Hindistancevizi yağı • 1 paket kabartma tozu • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

YAPILIŞI: Yumurtaları, kakaoyu, pekmezi, Hindistancevizi yağını, kabartma tozunu mutfak robotunda iyice karıştırın. En son rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Karışımı küçük kek kalıplarına paylaştırın. 170 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. Fırından çıkartın. İsteğe göre labne ve süzme yoğurttan elde ettiğiniz krema ile birlikte süsleyip servis yapın.

Pasta tabağı, Mudo Concept. Runner, Porland.

ÇİÇEKLERLE SÜSLEYİN
Servis tabaklarınıza çiçeklerle bahar tazeliği katın!

KAYISI KURABİYE (1 TEPSİ İÇİN)
MALZEMELER: 125 gr margarin • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 adet yumurta • 1 limonun rendelenmiş kabuğu • 1 çay bardağı pudra şekeri • 1 paket vanilya • 1 paket kabartma tozu • 2,5 su bardağı un • İç malzemesi için: Vişne marmeladı veya kayısı marmeladı • Üzeri için: 1 kase toz şeker • 1 damla gıda boyası (isteğe göre) • 1 kase su

YAPILIŞI: Hamur yoğurma kabına un dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Birkaç dakika çırpma teliyle çırpın. Daha sonra hamur yoğurma aparatını makineye takın. Unu yavaş yavaş ekleyin, orta  yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan eşit ağırlıkta parçalar koparın. Her parçayı dondurma kaşığı gibi çukur bir kaşık yardımı ile alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yani yarımşar daireler olacak şekilde, altı düz hamur parçaları elde edin. Hamurları 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından alın, iki pişen kurabiye arasına birer çay kaşığı marmelat yerleştirin ve iki kurabiyeyi birleştirin. Her kurabiye hamurunu kırmızı gıda boyalı suya hızlıca batırın ve ardından şekere bulayın. Malzeme bitene dek aynı işlemi uygulayın.

Tek katlı pasta servisi, pasta tabağı, çatal bıçak seti, peçete, kurabiye damgası, pembe ve beyaz kuşlar, demlik, Porland. Sürahi, gri kuş, Mudo Concept.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDIO

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.