Bahar aylarında bahçede yapacaklarınız artacak. Bunun için öncelikle saksılarınızı değiştirmekle ve içinde bulunan bitkileri bir boy büyük saksıya almak ile işe başlayabilirsiniz. Genellikle sarmaşık tarzı bitkiler için budamalarınızı yapıp, daha sonra toprak için gübreleme ve hazır etme kısmına geçin.
Bahar aylarının başında özellikle toprağı hazırlayıp ekime uygun hale getirmelisiniz. Ayın sonlarına doğru ise artık ekim yapmaya başlamanız mümkün. Toprakta olabilecek hastalıklara karşı ilaçlama yapıp tüm toprağı özellikle elden geçirmelisiniz. Aya uygun sebze ve meyve ekimine de bu ayda yavaş yavaş başlayabilirsiniz.
20 dakikanızı ayırmanız yeter!
Tarhlardaki çiçekleriniz doğru yerde mi? Hepsi uygun şekilde ışık ve su alıyor mu? Bu ay bitkilerinizin konumunu mercek altına alın. Güneş isteyenlerle yarı gölge seven bitkileriniz aynı yerde ise onları ayırın. Fazla su isteyenler ile kuraklığa dayanıklı olanlar birlikteyse yeni yerlerine aktarın.
BUNLARI YAPMALI
– Hanımeli ve ortancaları budamanın tam zamanı.
– Güllerin ve çalıların toprağına compost koyun.
– Yazın saksılarınızı renklendirecek zambak soğanlarını dikin.
– Lale, arap sümbülü, nergis gibi soğanlı ilkbahar bitkilerinin solan, fazla hasar gören çiçeklerini temizleyin.
– Yağışlı olmayan günlerde çimlerinizi biçin.
– Bu ayın ortalarında sebze bahçenize soğan, marul ve bezelyeyi davet edin.
Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…
Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…
Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…
Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…
Salamura yaprak nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Yaprak salamurası için neler gerekli ya da…
Atatürk çiçeği bakımının püf noktalarını anlatıyoruz. Sulamadan yaprakların kızarmasına, budamadan toprak seçimine kadar tüm ayrıntılar...