Yemek odasının başrol oyuncusu: Masa

GELENEKSEL:
Genellikle aile yadigarı olarak nesillere kalan rafine ve geleneksel bir masa formu. Maun, kiraz, ceviz ya da patine cilalı tercih edilir. Farklı stilde sandalyelerle kobinleyerek yumuşatabilirsiniz.

KLASİK KAİDE AYAK:
İlk kez Roma İmparatorluk döneminde kullanılan bu masa 18. yüzyıl İngiliz evlerinde de görülür. Bacakları kesmediği için rahat oturulur. En sık kullanılan modeller açılır kapanır olanları.

MODERN RUSTİK:
Ham ahşaptan ve eskitilmiş, yıpranmış havası verilmiş bu model doğaya/doğala dönüşü de vurgular. Minimal bir salona sıcaklık katar. Sade formundan dolayı her stilde sandalyeyle kullanılabilir.

İSKANDİNAV MI, FRANSIZ MI?:
Fransız neoklasik döneminin çizgilerini taşıyan bu model zarif formuyla İskandinav stilinde de kullanılır. Mat lake seçeneği iddiasız ama şık durur.

KIR EVİ TARZI:
18. yüzyıl sonundan beri popüler olan bu model müstakil evlerde, genellikle açık mutfaklarda sıkça kullanılır. Düz formlu sandalyelerle yalınlığı pekiştirilebilir.