Yemek bir keyiftir

Tozlu Yollar dizisi ile ekrana dönen Burcu Kara ile, leziz mezelerle kurulu bir sofrada, yemek üzerine sohbet ettik.
“Bir evde güzel yemekler pişiyorsa bu aynı zamanda güzel sohbetler de olacağı anlamına geliyor bence” diyen Burcu Kara e
vdeyken en çok mutfakta vakit geçirdiğini, arkadaşları geldiğinde de kahve yapıp salona geçmektense mutfakta oturup sohbet etmenin kendisini daha çok mutlu ettiğini söylüyor.

Burcu Kara, fırın yemekleri ya da tavada renkli biber ve sebzelerle et soteyi iyi yaptığını söylüyor ve bir öğün kebap ya da fast food yerse diğer öğün mutlaka sulu yemek yemeye çalıştığını belirtiyor. “Sürekli yemek yapan biri değilim. Canım yemek yapmak istediğinde arkadaşlarımı çağırırım ve yemek yaparım” diyen Burcu Kara ile bu kez evim için birbirinden lezzetli mezeler ve şık ürünlerle, renkli bir bahar sofrası hazırladık.

Mobilyalar Coastal Homes, aksesuarlar Habitat.

“Renkli ve dolu sofraları seviyorum”
Sofrayı kurarken düzenine dikkat ederim. Peçetenin çatal bıçakların yerlerine, tabakların çok güzel olmasına, mutlaka bir amerikan servis olmasına özen gösteririm. Görsellik önemli oluyor benim için. Renkli olmasına dikkat ederim. Evimde pembe ve mavi çok fazla mesela. Kum bejini çok severim, sofrada da bu renkleri kullanıyorum.

Biber Borani

Malzemeler(4 kişilik): 2 adet çarliston biber • 2 adet kapya biber • 200 gr süzme yoğurt • 2 diş sarımsak • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Biberleri ayıklayıp çekirdeklerini çıkarın. 2 cm genişliğinde şeritler halinde doğrayın ve kızartın, sonra kağıt havlu üzerine alarak yağını emdirin. Başka bir kapta süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Biberleri bir kaşık yardımıyla yavaşça yoğurda ekleyin. Tabağa yerleştirdikten sonra üzerini kırılmış cevizle süsleyin.

 Acılı Girit Ezme

Malzemeler(4 kişilik): 100 gr sert Ezine peynir • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1çorba kaşığı acı biber salçası • İsteğinize göre kırmızı pul biber • 2 diş sarımsak • 1 tatlı kaşığı kekik • 2 çorba kaşığı kırılmış ceviz

Yapılışı: Sert Ezine peyniri (oldukça sert olmalı) rende ile rendeleyin. İçine salça, pul biber, sarımsak, kekik ve cevizi ilave edin. Ezmeden bir çatal yardımı ile yavaşça hepsi birbirine iyice karışacak şekilde karıştırın. Tabağa yerleştirdikten sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.

Mekan ve tarifler, Mira Restaurant

Fikir: Sofranızda yaratıcı bir sunum için peçetenizi kendir ipi ile bağlayın.