Yaratıcı fikirler sofrası!

Evim’in yılbaşı partisinde, yazarlarımızdan ve Nur’un Gemisi’nin sahibi Nur B. Anaç’ın hazırladığı tarifler, hem sunumları hem tatlarıyla konseptin bir parçası olmak dışında güne damgasını vurdu.

Domates ve mozzarellalı şişler: Kiraz domates ve minik mozzarella’lar ile hazırlanan şişler pesto sosuna bulanarak servis edildi.
Ispanaklı simit: Eski editörlerimizden Gamze Bursa’nın Net 425 gram isimli kitabından aldığımız bu lezzetli  tarif, birkaç ekleme yapılarak yılbaşı çelengi görüntüsüne kavuşturuldu.
Ispanak salatası: Ananas, portakal, elma ve nar eklenerek hazırlanan salata zeytinyağı, limon suyu ve portakal suyu ile soslanarak servis edildi. Üzeri ekmekten kesilip kızartılan yıldızla süslendi.
Havuçlu kek: Üzümlü, havuçlu kekin üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri döküp, parlak yenilebilir toplarla süsledik. Kekimizin alt kısmına da çikolata kaplı lokumları hediye paketi gibi süsleyerek dizdik.
Vişne şurubu: Tarçın, şeker ve karanfil ekleyerek kaynatılarak hazırlanan vişne şurubunu punch formatında, büyükçe bir kadehin içerisinde şeffaf kepçe ile beraber servis ettik. Vişne şurubunu minik kavanozların içerisinde kağıt pipetlerle tüketen konuklar bu sunum şeklinden çok memnun kaldılar.
Panna cotta: Krema ilavesiyle hazırlanan İtalyan tatlısı pannacotta’lar aynadan bir servisliğin üzerinde kırmızı ve beyaz renklerdetealightlar eşliğinde sunuldu.
Peynir ağaçları:Karper peynirler ambalajından üçgen şekli bozulmadan çıkarılıp, çubukkraker, dereotu ve minik küpler halinde kesilmiş kırmızı biberlesüslenerek krakerlerle beraber servis edildi.
Sebze tabağı: Karışık sebzeler çiğ olarak ranch sos eşliğinde ikram edildi. Sağlıklı, hafif ve renkli bir atıştırmalıktı.
Patates salatası:Haşlanan patatesleri sıcakken ezip, hardal, tuz, zeytinyağı ekleyerekhazırlanan patates salatası iyice sıkıştırılarak kalıba kondu,soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp üzeri frenk soğanı, maydanoz vekiraz domateslerle süslendi.
Cevizli mitit köfte: Ceviz veköftelik bulgurla hazırlanan köfteler kızartıldıktan sonra, kaba kondu.Temaya uyum sağlamaları için köfteler çam ağacı şeklinde kurabiye kalıbıile kesilip fırında pişirilen milföylerle süslendi.

  Patates salatası                              Havuçlu kek                                     Peynir ağaçları                                 Domates ve mozzarella şişleri