Vişneli milföy tarifi (6-8 kişilik)
Harika Pelin Şengül tarafından Yemek Tarifleri kategorisinde, 08 Eylül 2023 tarihinde yayınlandı.
Yapımı oldukça kolay bu tatlı ile akşam yemeğinde şov yapabilirsiniz.

Yapımı oldukça kolay bu tatlı ile akşam yemeğinde şov yapabilirsiniz.

HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA + SOĞUTMA

İPUCU: Bu tatlıyı yapıldığı gün yemek en iyisi.

GEREKLİ MALZEMELER

• 300 gr milföy hamuru


• 1 paket hazır muhallebi
• 300 gr dondurulmuş vişne
• 2 yemek kaşığı vişne likörü
• 150 ml krema

YAPILIŞI

  1. Fırını 220 °C’de ısıtın. Milföy hamurlarını dikdörtgen formda açın. Çatal kullanarak üzerlerinde delikler açıp fırın tepsisine yerleştirin. Fırının orta rafında üzeri açık altın rengi olana kadar 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkartın, soğuması için fırının tel rafına (ızgara rafı) aktarın.
  2. Muhallebiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve soğumasını bekleyin. Vişnelerin çözülmesini bekleyin, bir tavaya alıp 5 dakika ara ara karıştırarak pişirin. Altını kapatıp likörü üzerine ekleyin.
  3. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve muhallebinin içerisine ekleyin. Milföylerden birinin üzerine kremanın ½’sini yayın ve vişne karışımını üzerine dökün. Diğer milföyü üzerine yerleştirip sırasıyla önce kalan kremayı yayın sonra vişne karışımını gezdirin. Soğuduktan sonra servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 432-324
YAĞ 27-20 gr
DOYMUŞ YAĞ 15-11 gr
KARBONHİDRAT 40-30 gr

Evde kolay pizza tarifi: Milföylü bahar pizzası (4 kişilik)

Jambonlu ıspanaklı kolay tart tarifi (6 kişilik)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR