Trabzon hurması nedir, özellikleri nelerdir? Hurma ile yapabileceğiniz lezzetli bir tarifle geldik. İşte Trabzon hurması özellikleri ve kakaolu hurma topları tarifi…
Diospyros kaki ya da bilinen isimleriyle Cennet hurması, Trabzon hurması veya Akdeniz hurması abanozgiller (Ebenaceae) familyasından, Akdeniz bölgesi gibi subtropikal iklim kuşaklarında yetişen bir ağaç türüdür.
Yazı: Evbahçe Dergisi
Hazır konusu açılmışken, aşağıdaki hurmalı tarifimizi de deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı: Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küp şeklinde kesip küçük bir tencereye aktarın. Kayısıları da aynı şekilde kesip tencerenin içine ekleyin. Sütü döküp çok kısık ateşte kuru meyvelerin yumuşamasını sağlayın. Yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alın. Hindistan cevizi dışındaki malzemeyi ilave edip püre haline getirin. Hamuru buzdolabında birkaç saat bekletin, daha sona avucunuzun içinde yuvarlayıp rendelenmiş hindistan cevizine bulayın. Soğuk soğuk servis yapın.
Evde sevgililer günü sürprizi – Ona lezzetli hediyeler verin