Temizlik yapmak zor geliyorsa günlük programın yanı sıra özellikle mevsimlik bir program çıkarıp işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
Yapmanız gereken temel şeyleri her gün yapmayı alışkanlık haline getirin. Sadece birkaç dakika çalışarak evdeki kaostan kısa sürede kurtulabilirsiniz.
Düzen düzeni doğurur. Yapılmış bir yatak, odanızın düzenli görünmesini sağlar. Çevresindeki kıyafetleri de toplarsanız odanız neredeyse düzenlenmiş demektir.
Bir odayı terk etmeden, etrafınıza göz atın ve yerinde olmayan eşyaları ait oldukları yere koyun. Evdeki herkese de bunu yapmalarını söyleyin.
Yemek yaparken kirlenen tabak ve tencereleri lavabonun içine koymak yerine sudan geçirip bulaşık makinesine yerleştirin.
Tezgah ya da ocağın üzerine dökülen domates sosunu, banyoda dökülen makyaj malzemelerini kurumadan silin böylece daha kolay temizlenecektir.
Her akşam yemekten sonra mutfak zeminini süpürün. Bu sayede haftalık temizlik yaparken mutfak zeminini temizlemeniz çok daha kolay olacaktır.
Banyoyu kullandıktan sonra çevrede bıraktığınız havlu, saç kurutma makinası, tarak gibi eşyaları yerlerine yerleştirin.
Mutfak: Derin dondurucunun içini temizleyin.
Oturma odası: Ağır perdeleri, halıları ve örtüleri kaldırın.
Yatak odası: Şilteniz çift taraflı ise yazlık bölümünü çevirin. Battaniyeleri ve yorganları kuru temizlemeye verin. Dolapların içini temizleyin ve yazlık kıyafetlerinizi çıkarın.
Banyo: Tarihi geçmiş kozmetik, duş malzemesi ve ilaçlarınızı atın.
Tüm evde: Duvar ve tavanları silin. Duvardan duvara halılarınızı şampuanla temizleyin. Parça halılarınızı temizlemeye gönderin. Koltuk döşemelerini buharla temizleyin. Radyatörlerin tozunu alın. Kapı ve pencere menteşelerini yağlayın. Ahşap mobilyaları cilalayın.
Oturma odası: İnce tül ve kilimleri kaldırın, yerine kalın perde ve halılarınızı koyun.
Yatak odası: İnce pikelerin yerine battaniye ve yorganları çıkartın. Yatağınızı ters yüz edin. Kışlık kıyafetleriniz gardırobunuzdaki yerini alsın.
Kış temizliği hangi ayda, nasıl yapılır? 10 adımda temizlik