TV ünitesi modelleri ve dekorasyonda dikkat edilmesi gerekenler

Son güncelleme:

TV ünitesi modelleri her ev için dekorasyonun en önemli parçalarından biri. Peki bir TV ünitesi modeli seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Siyah, kocaman ve hantal bir cihaz olmaktan çıkan televizyonlar şimdilerde çok daha dekoratif, zarif ve şık efektler sunuyor. Ama evin genel havasına uydurmak ve stil kazandırmak için pratik ve akılcı çözüm önerilerimize göz atabilirsiniz.

YENİ TV ÜNİTESİ MODELLERİ 2021

TV ÜNİTESİ MODELLERİ İLE TELEVİZYONU DEKORE EDİN

Eskilerin hantal ve adeta bir elektronik facia gibi duran televizyonlarına çoktan veda edilmiş durumda. Ancak yine de bu siyah ve geniş cihazı salonda dekorasyon içinde nasıl düzenleyeceğinizi ya da nasıl gizleyeceğinizi bilemiyor olabilirsiniz. Pratik, hem de akılcı çözümler uygulayarak bu problemi bertaraf edebilirsiniz.

Ikea.

ÜNİTEYİ YA DA DOLABI SADECE TV GENİŞLİĞİNDE YAPTIRMAYIN

İlk akla gelenlerden biri de televizyonu direkt olarak bir dolabın içine yerleştirmek. Ancak bunun için yeterince alan var mı kontrol etmek lazım. Böyle bir dolabı sadece TV genişliğinde yaptırmak yanlış olur. Çünkü cihazın fazla ısınmaması ve hava sirkülasyonu sağlaması için önünde, arkasında ve yanlarında da belli boşluklar bırakılması gerekir.

Bu televizyona göre değişir. Ortalama bir cihaz için 144x 40x h: 197 cm ideal ölçüdür. Bu tip bir dolap ediniyorsanız tüm medya aksesuarlarını ve diğer cihazları da aynı yerde gizlemek akıllıca olur.

TV KEYFİNİ YATAK ODASINDA YAŞAMAK İÇİN…

Televizyon keyfini yatak odasında yaşamak isterseniz ilk akla gelen gardırop sisteminizi buna göre tasarlamak olacak. İçine gizleyebileceğiniz gibi şimdilerde dış kapağa aynayla birlikte entegre televizyon modülleri de eklenebiliyor. Böylece gündüz ayna gibi kullanıp gece rahatça film izleyebiliyorsunuz.

İşbir Yatak.

YATAK KEYFİ

Tam bir televizyon aşığısınız ve yatarak seyretmekten hoşlanıyorsunuz. O zaman TV entegreli yatak sistemlerinden alarak salonu da işgal etmemiş olursunuz.

TV ÜNİTESİ MODELLERİ İÇİN DEKORASYON ÖNERİLERİ

Televizyon modülü ya da TV ünitesi modelleri seçerken görünmesini istemediğiniz kısımları dekoratif olarak gizlemenin bir başka yolu da etrafını dekoratif aksesuar ve çerçevelerle süslemek olabilir. Bu uzmanlarca pek de tavsiye edilen bir seçenek değil elbette. Gözünüzü fazlaca yorar ve izlediğiniz şeye dikkatinizi yoğunlaştırmanızı engeller.

Ama yine de pek çok evde raflar ve aksesuarla doldurulabiliyor. Eğer bu yöntemi uygulayacaksanız tek renkte karar kılın yani monokrom bir uygulama tercih edin. Siyah ve beyaz en ideal kombin. Ayrıca olabildiğince düz hatlı çerçeveler seçin. Naturalist fotoğraflar, resimler kullanın ve duvar renginizi parlak beyaz yerine kırık bej ya da açık gri tonlamalı boyayın.

archiexpo.com

MODÜLER SİSTEMLER

Modüler sistemler, televizyon bölümünü ölçü ve dolap ihtiyacınıza göre tasarlamak için ideal çözüm.

SOLO TV ÜNİTESİ MODELLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Solo TV ünitesi modelleri arıyorsanız bunu dekorasyon tarzınıza uygun seçmek de bütünlük sağlar ve gözü rahatsız etmez. Mesela retro bir stiliniz varsa ince ayaklı bir konsol üzerine yerleştirebilirsiniz.

Etnik stiller için çok şık detaylı renkli dolaplar televizyonun siyahlığını kırar. Katlı sehpa tarzındaki solo modüllere tüm medya cihazlarını da yerleştirebilirsiniz. Kitap, dergi gibi kolay dağılan şeyleri de depolamak istiyorsanız ünitenizin bir gözünü kapaklı seçin. Böylece dağınıklığı da önlersiniz.

TV’Yİ NİŞ AÇARAK GÖMEBİLİRSİNİZ

Duvarınız müsaitse televizyon kadar bir niş açarak cihazı içinde gömebilirsiniz. Böyle bir durumda önüne takacağınız sürgü kapaklar cihazı mükemmelce gizleyecektir. Bu kapakları duvarla aynı renkte boyayabileceğiniz gibi tamamen cam ya da kontrast renkte paneller de kullanabilirsiniz.

thedormyhause.com

DOLABA GİZLEYİN

TV ünitesi modelleri arasında kaybolmak yerine yeni seçenekler de deneyebilirsiniz. Yeni nesil televizyonlar ince ve zarif olsalar da duvarda kara bir leke gibi durmasından hoşlanmıyorsanız dolap içinde kullanabilirsiniz.

DUVAR KAĞIDI İLE TV ÜNİTESİ DEKORASYONU

Çok şık bir duvar kağıdı ile kapladığınız genişçe bir duvarınız var ve televiyonu burada konumlandırmayı planlıyorsunuz. O zaman en son teknoloji arka planı ekrana yansıtma özelliği olan Samsung’un 2018 Qled televizyonu tam size göre.

Cihaz “Ambient Mood” özelliği sayesinde asıldığı duvarın tüm deseni ya da rengini ekran koruyucu olarak atıyor. Bu sayede kullanmadığınızda duvarı sanki televizyon yokmuş gibi algılatıyor. Ayrıca artık pek çok markanın ekranı bir tablo gibi kullanma özelliği de bulunuyor. Eğer bir sanat tutkunuysanız sevdiğiniz bir sanatçının tablosunu ekrana atayarak kullanabilirsiniz.

ÖZEL TASARIM ÜRÜNLER

Markalar televizyonun çirkin algısını kırmak için ünlü tasarımcılarla da iş birliği de yapıyor. Bu sayede satışa sunulan özel tasarım ürünler, ki bazıları ülkemizde maalesef henüz yok, dekorasyonu bozmak bir yana farklı bir değer de kazandırıyor. Tıpkı Samsung’un Fransız tasarımcı kardeşler Ronan and Erwan Bouroullec ile ortaklaşa geliştirdiği Serif TV gibi.

Thcibo.

ASMAYI DENEYİN

Projektöre alternatif, tavandan asılan katlanır televizyon aparatlarıdır. Ancak bu sistem için öncelikle asma tavan uygulaması yaptırmanız gerekiyor. Eğer böyle bir mimari uygulamaya müsait bir tavan yüksekliğiniz varsa etrafta televizyon görmeden de bu keyfi yaşayabilirsiniz.

RAHAT EDİN

Özel bir köşe ayırabiliyorsanız, bu alanı kalabalıktan uzak, dingin renklerde ve olabildiğince sade dekore edin.

Serif TV, Samsung.

DEKORASYON ÖNERİLERİ VE PRATİK ÇÖZÜMLER

Daha fazla dekorasyon önerisi, ipucu ve pratik fikirler için “Dekorasyon” sayfamızı inceleyebilirsiniz.