Tavuk köfteli makarna tarifi (4 kişilik)

Son güncelleme:

Tavuk köfteli makarna tarifi ile karşınızdayız. Tavuk kıyması ile yapılan bu 4 kişilik yemek son derece hafif.

Hazırlama süresi: 30 dakika

İPUCU: Köfteleri biraz yağ serperek 200 0C fırında 8-10 dakika pişirmek de mümkün.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gr tavuk kıyma (göğüs ve uyluk eti kullanabilirsiniz)
  • 3 adet taze soğan, iri doğranmış
  • 25 gr parmesan, rendelenmiş, ekstra süslemek için
  • 30 gr fesleğen, birkaç tanesini garnitür için ayırın
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber, iri doğranmış
  • 3 yemek kaşığı kurutulmuş domates püresi
  • 600 ml domatesli makarna sosu
  • 400 gr fettuccine makarna

YAPILIŞI

Tavuk kıyması, soğan, rendelenmiş parmesan ve fesleğeni mutfak robotunda iyice karıştırın ve bir kaseye koyun. Kıymayı elinizde yuvarlayarak top şeklinde köfteler yapın. Zeytinyağını büyük bir tavada kızdırın, köfteleri, tavayı ara ara sallayarak yüksek ısıda 3 dakika kızartın.

Közlenmiş biberleri ve kurutulmuş domates püresini blender içerisinde pürüzsüz olana kadar karıştırın. Domatesli makarna sosunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Köftelerin üzerine sosu dökün ve köfteler bu sosa tamamen bulanana kadar karıştırın. Tavanın kapağını sıkıca kapatın ve 15 dakika orta ateşte pişirin.

Bu sırada makarnayı kaynayan tuzlu suda 10–12 dakika “al dante” olacak şekilde haşlayın. Makarnayı kaselere paylaştırın, üzerine soslanmış köfteleri koyun. Parmesan serpip fesleğen ile süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 680
  • YAĞ 13.5 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 3 gr
  • KARBONHİDRAT 86 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Peynirli ve biberli makarna tarifi (2 kişilik)

Çıtır ekmek kırıntılı linguini (4 kişilik)

Avokado pestolu makarna tarifi (2 kişilik)

Yer fıstıklı acılı hindi tarifi (4 kişilik)